FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdőtűz Spanyolországban

fotó: Katy Dartford / AP

Erdőtűz miatt elővigyázatosságból több mint 800 embert evakuáltak a hatóságok a kelet-spanyolországi Montixelvo településről és a környező falvakból – közölte Carlos Mazón, Valencia tartomány elnöke pénteken újságírókkal.

Tájékoztatása szerint a csütörtök este keletkezett erdőtűz forrása egyelőre nem ismert. A rendkívül erős szél miatt a lángok nagyon gyorsan terjednek, fél nap alatt mintegy kétezer hektárnyi zöldterületet emésztettek fel.

Az országra lecsapó Ciarán vihar miatt az éjszaka során a szél ereje meghaladta az óránként 110 kilométert a térségben, és délelőttre sem csökkent 30-40 kilométer alá – mondta, hozzátéve, hogy ez nagyban nehezíti az oltást, és a tűzoltóknak még nem sikerült megfékezni a lángokat.

A nagy füst miatt több környező településen is arra kérték a lakókat, hogy lehetőség szerint ne tartózkodjanak a szabad levegőn.

Munkások gyümölcsöt gyűjtenek, miközben erdőtűz égeti az erdőt a valenciai Palma de Gandia keleti város közelében – Andreu Esteban/AP

forrás: MTI 11-03

Előző cikk

Finn fakitermelés csökkent

Következő cikk

Táblát kapott az Év Erdei KerékpárútjaStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Gyászhír – Szélessy György [78]

Szomorúan értesítjük olvasóinkat, hogy Szélessy György, az Életfa Emlékplakett Bronz fokozatával kitüntetett erdésztechnikus, az FM Erdőrendezési Szolgálat egykori…
Tovább

Gyászhír – Kenyeres Pál [80]

Mély fájdalommal értesítjük olvasóinkat, hogy Kenyeres Pál faipari gépészmérnök, erdésztechnikus, a hazai falemezipar és fakereskedelem jó ismert személyisége,…