FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Zöldenergia a szebb holnapért

A FALCO Zrt. örömmel jelenti be, hogy ünnepélyesen átadta az ez évben a Zanati úti telephelyén saját forrásból létesített naperőművét, amely 2.500.000 kWh/év kapacitással rendelkezik. Ez az új létesítmény egy lépéssel közelebb viszi a céget a fenntarthatóbb jövő felé. Jelzi továbbá a FALCO Zrt. elkötelezettségét a zöld energia és a szebb holnap irányába.

A FALCO Zrt. által Szombathelyen végzett forgácslapgyártás rendkívül energiaintenzív tevékenység. Az alkalmazott technológiák üzemeltetéséhez használt energiaforrások között megtalálható a földgáz és a biomassza, de a telephelynek legnagyobb mennyiségben villamosenergiára van szüksége a zavartalan és biztonságos üzemeléshez. A gyáregység éves áram fogyasztása megfeleltethető a teljes dél-alföldi régió háztartásainak egy havi fogyasztásával. Általánosságban elmondható, hogy a FALCO Zrt. szombathelyi gyáregysége 15 perc alatt használja fel egy átlagos magyar háztartás éves villamosenergia igényét.

A FALCO kisfilm a beruházásról: https://portal.kronospan-it.com/s/NMZhozR7VRQzbSK/download

A fenti adatokból látszik, hogy a vállalat életében fontos szerepet kell betöltenie az energia-tudatosságnak, valamint hatékonyságnak. Ennek jegyében, valamint a hazai energiastratégiával és klímatervvel összhangban készült el a telephelyen egy 2,34 MW teljesítményű napelemes rendszer, mely a területen található gyáregységek tetején több részletben helyezkedik el. A projekt részeként több mint 5.000 db panel került felszerelésre ~ 1,5 futballpályányi területre. A rendszer éves várható termelése cca. 1.500 háztartás igényének megfelelő, mely következtében a FALCO Zrt. 2,8 %-kal kevesebb, fosszilis energiahordozókból előállított villamosenergiát igényel majd a közcélú hálózatról, 700 tonna széndioxiddal csökkentve a hazai villamosenergia szektor karbon lábnyomát.

Ez a mérföldkő a FALCO Zrt. elkötelezettségét jelzi a fenntartható és környezetbarát üzleti gyakorlat iránt. Az új naperőmű nemcsak zöld energiaforrást biztosít, hanem egy nagyon fontos kapocs és kötődés is a környezetvédelemhez és a tágabb értelemben vett közösségünk zöld energiaellátásához is.

A FALCO Zrt. a Körforgásos Gazdaság Technológiai Platform alapító tagjaként hiszi, hogy a zöld energia az egyetlen fenntartható út, ezért elkötelezettek vagyunk abban, hogy a távolabbi jövőben csak és kizárólag zöld energiaforrásokkal működjünk. A FALCO Zrt. élen jár a zöld technológiákban, és abban, hogy példát mutasson az üzleti szektor számára a fenntarthatóság és az ökológiai lábnyom minimalizálása terén. Az általunk előállított zöld energia révén csatlakozni tudunk Magyarország és az Európai Unió irányelveihez.

A FALCO Zrt. további erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy környezetünk védelmét szem előtt tartva előre mutató módon tevékenykedjen a faipari lap-lemezgyártó és az energetikai szektorban.

A vállalkozás büszke arra, hogy részt vehet ebben a zöld forradalomban, és hálás mindazoknak, akik támogatják a társaságot ezen az úton. Kiemeljük továbbá, hogy a cég elkötelezett marad a fenntartható fejlődés iránt, és bízunk benne, hogy ez az új naperőmű nemcsak áramot biztosít majd, hanem inspirációt is nyújt a zöld technológiák iránt érdeklődő vállalkozásoknak és magánszemélyeknek.

(x) FALCO Zrt. 11-15

Előző cikk

Szédelgő földicsérés

Következő cikk

Küzdelem a fatolvajok ellen



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések