FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

GROW projekt – erdőtelepítés

A FALCO Zrt. a Kronospan Alapítvány és a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Szeretetszolgálatáért Alapítvány közös szervezésben egy egész napos élményprogramot szervez, a mely a Kronospan Alapítvány 2023-as GROW programjához kapcsolódik.

Cégcsoportunk, a Kronospan, így a FALCO Zrt. is kiemelt fontosságúnak tartja a biodiverzitás megőrzését, az ökológiai fenntarthatósághoz való hozzájárulást, a fához, mint természeti erőforráshoz való többszintű kötődés erősítését. Valljuk, hogy a fák kitermelésével nem zárul le az életútjuk, inkább csak elágazik. Ez a fontos alapanyag így egyfajta körforgásos rendszer főszereplőjeként különböző módon és területen, valamint funkcióban él tovább. Ezek értelmében a Kronospan célja a GROW projekt szárnyai alatt, hogy évente a tevékenységi területeinken elültessünk 1 millió fát, így ebből Magyarországon 2023-ban 30.000 fa telepítése a célunk.

Fontosnak tartjuk, hogy társadalmi felelősségvállalásunk gyakorlati része egyedülálló, referencia
értékű tevékenységekben jelenjen meg olyan módon, amely kérdéseket vet fel, elgondolkodtat, válaszokat ad, nyomot hagy. Ebben a fiatal korosztálynak is központi szerepet szánunk.
A most tervezett kooperációnkban, hozzá kívánunk járulni az ÖKO általános iskola tanulóinak ez irányú szemléletformálásához olyan formában, hogy a legfiatalabbak betekintést és egyben gyakorlati tapasztalatokat is szerezhessenek a fa életútjának, megújulásának állomásairól.
Egy interaktív, játékokkal tarkított, szórakoztató közösségi élményutazásra invitáljuk a diákokat, egy együtt eltöltendő nap keretében.

Fenti célok elérése érdekében 2023. október 19-én, 300 iskolást fogunk egy időben az őszi Őrségbe, Pankasz településre szállítani és bevonjuk őket egy közös faültetésbe, amely egy 25 000 darab csemetét számláló erdőtelepítés közös munkával történő megkezdése. 

A projektet a Vidékfejlesztési Program keretén belül a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága is támogatja. A vissza nem térítendő támogatást az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap (EMVA) és a hazai központi költségvetési előirányzat is finanszírozza.

Releváns kiegészítő információk:
– az esemény egy országosan is egyedülálló program, amelynek keretében Pankaszon összesen 25 ezer fa elültetésére kerül sor. Az október 19-i nyitóesemény ennek a folyamatnak a kezdő és nyilvános állomása, amikor összesen 350 fa elültetése valósul meg a gyermekek tevékeny közreműködésével.
– a rendezvény zártkörű, azt csak a meghívottak látogathatják.

forrás: Falco Zrt.

Előző cikk

Természetvédelmi iránymutatás bírálata

Következő cikk

Jubileumi NYÍRERDŐ NapStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések