FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Román tűzifa piac

A Romsilva az év első 11 hónapjában több mint 1,973 millió köbméter tűzifát szállított a lakosságnak, ez a mennyiség 7 százalékkal nagyobb a tavalyi év hasonló időszakában jegyzettnél – tájékoztatott csütörtökön az intézmény vezérigazgatója a sajtónak adott nyilatkozatában.

Daniel Nicolăescu szerint a Romsilva által szállított tűzifa átlagára 273 lej köbméterenként, azonban ez az ár a fa minőségének függvényében változik, így a puha fák köbméterének átlagára 177 lej, a kemény fáké 293 lej áfa (TVA) nélkül.

Rámutatott: tavalyhoz viszonyítva a faanyag ára ugyan nem emelkedett, de a kitermelés, szállítás idén többe került, emiatt drágább idén a tűzifa is. Az igazgató hangsúlyozta, hogy a Romsilva a közvetlenül a lakosságnak eladott tűzifa után nem akar nyereségre szert tenni, emiatt azt előállítási áron szállítja. Nicolăescu szerint a Romsilvától vásárolható a legolcsóbban a tűzifa – tette hozzá. A Romsilva mintegy 3,13 millió hektár erdőt ügykezel, ami az ország erdős felületeinek 48 százalékát teszi ki.

forrás: erdon.ro

Előző cikk

Mediterrán kert az arborétumban

Következő cikk

KSH – átlagkereset Magyarországon



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések