FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Ponsse beszámoló 2023-ról

A Ponsse PLC 2023-as éves jelentése, beleértve a pénzügyi kimutatásokat és az igazgatótanácsi jelentést, valamint a 2023-as fenntarthatósági jelentést, mától elérhető a vállalat honlapján.

A Ponsse csoport 821,8 millió eurós nettó árbevételt (2022-ben 755,1 millió euró) és 47,2 (46,6) millió eurós működési eredményt ért el a pénzügyi évben. Az adózás előtti eredmény 42,9 (43,2) millió euró volt. Az egy részvényre jutó eredmény 1,07 (1,22) euró volt.

A Ponsse a kereskedelem tárgyát képező oroszországi tevékenységeket értékesítésre tartott eszközöknek minősítette, és megszűnt tevékenységekként jelentette be. Eltérő rendelkezés hiányában az éves jelentésben bemutatott adatok a folytatódó tevékenységekre vonatkoznak.

A konszolidált nettó árbevétel az üzleti évben 821,8 (755,1) millió eurót tett ki, ami 8,8 százalékkal több, mint az összehasonlítási időszakban. A nettó árbevétel 74,9 (79,1) százalékát a nemzetközi üzleti tevékenységek tették ki.

A nettó árbevétel regionálisan a következőképpen oszlott meg: Észak-Európa 44,4 (38,0) százalék, Közép- és Dél-Európa 21,9 (21,4) százalék, Észak- és Dél-Amerika 30,7 (36,5) százalék, egyéb országok 3,0 (4,0) százalék.

A Ponsse PLC a vágásos módszerrel működő erdészeti gépek értékesítésére, gyártására, karbantartására és technológiájára szakosodott vállalat. A vállalatot az ügyfelei és azok üzleti tevékenysége iránti őszinte érdeklődés vezérli. A Ponsse az ügyfelek igényei alapján fenntartható és innovatív fakitermelési megoldásokat fejleszt és gyárt.

Az értékorientált családi vállalkozás, amelyet az erdészeti gépek alapítottak, története során a Einari Vidgren vállalkozó alapította, kizárólag a vágógépekre összpontosított. Mára több mint 20 000 PONSSE erdészeti gép készült el a Vieremä gyárban a globális fakitermelési helyszínek számára, az ügyfelek igényeihez igazítva.

A finnországi Ponsse a világ egyik vezető erdészeti gépgyártója. A vállalat részvényeit a NASDAQ OMX Nordic Listán jegyzik.

(x) Forest Power Kft – a PONSSE gépek hazai képviselete

szerk/ford: Tóth János, forrás: PONSSE

Előző cikk

Településfásítás - Újrónafő

Következő cikk

Vadászati jogszabály módosult



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések