FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Átadták a 17000. Ponsse erdészeti gépet

A PONSSE gyár Vieremä-i gyártósoráról legördült a 17000-ik Ponsse erdészeti gép. Az augusztus közepén gyártott PONSSE Elk a Kuusmoto Oy cégnél kezdi pályafutását.

Különleges kiváltság, hogy átadhatom a 17000. PONSSE gépet a finn Kuusmoto Oy-nak. Szeretném megköszönni Kuusmoto bizalmát és fantasztikus együttműködését, miközben együtt folytatjuk utunkat” – mondja Marko Mattila értékesítési-, szerviz- és marketing igazgató.

A 2014-es alapítású Kuusmoto Oy jelenleg 17 embert foglalkoztat. A finn Lappföld hét településének környezetében végzi tevékenységét. A vállalatnak összesen kilenc PONSSE gépe van. „Örülünk, hogy megkaptuk ezt a kiváló gépet. Tervünk, hogy a jubileumi géppel Posio és Ranua térségében fogunk dolgozni. Remek kiegészítője lesz a flottánknak ” – mondja Tomi Kuusela, a Kuusmoto Oy ügyvezető igazgatója.

PONSSE Elk – kompakt és agilis közepes méretű gép, rendkívül sokoldalú rakfelületi lehetőségekkel. Az Elk kitűnő választás ha gazdaságos, de nagy teljesítményű gépre van szüksége a gyérítéses fakitermeléshez. Kompakt kialakítása jó manőverező képességet kölcsönöz, míg a nagyobb gépekkel közös alkatrészei erőteljes és tartós eszközzé teszik, méretéhez képest kimagasló teherbírással.

Az erős motor, a lenyűgöző nyomaték és az erős rakodódaru komfortossá teszi a munkát, különösen akkor, ha a kezelő a piac legtágasabb kabinját élvezheti, beleértve az ergonómikus kezelőszerveket is.

A 2005-ben bevezetett típusból a gyártó összesen 947 PONSSE Elk forwardert gyártott és szállított több mint 20 országba. A mérföldkőként legyártott gép kihívásokkal teli körülmények között, a COVID-19 világjárvány csúcsán készült el, az alkatrészek elérhetőségének és szállításának globális kihívásai közepette. A társaság működése és növekedése a kivételes körülmények ellenére is sikeresen folytatódott.

A Ponsse irányelve mindig a közös munka volt, ami nagy erőt adott a nehéz időkben is. Einari Vidgrén álmaként kezdődő családi vállalkozás gépei, ma már több mint 40 ország erdőgazdálkodásában dolgoznak. Minden PONSSE erdészeti gépet továbbra is a finnországi Vieremäben gyártanak. A Ponsse üzleti tevékenységében nagy hangsúlyt fektetnek a környezetbarát fakitermelésnek, és az ügyfélközpontú kutatás-fejlesztésnek.

Kapcsolódó FATÁJ cikk: Hazánkban fog dolgozni a 11000. Ponsse erdészeti gép 2016-03-04

További információ a Ponsse gépekkel kapcsolatosan a hazai forgalmazótól érhető el: Forest Power Kft. Bálint András, mail: andras.balint@forestpower.hu tel.: +36 30 7198544

(x)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Favédelem: a Stradivari-hegedűk titka

Következő cikk

Soproniak állami kitüntetései



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések