FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Turisták kötelező faültetése

A turisták is részesei lehetnek Kenya egyik környezetvédelmi projektjének Fotó: 123rf.com

Kenya egy környezetvédelmi projektbe szeretné bevonni az országba látogató turistákat. A tervek szerint mindenkinek vásárolnia kell majd egy facsemetét, és el is kell ültetnie.

Kenya turisztikai ágazata mintegy kétmillió embernek ad munkát, és több mint 10 százalékkal járul hozzá a GDP-hez. A turizmusban rejlő hatalmas potenciált most a klímaváltozás elleni harcban is ki szeretné aknázni a kelet-afrikai ország: Alfred Mutua turizmusért és a vadon élő állatokért felelős miniszter nemrég bejelentette, hogy a jövőben minden Kenyába látogató turistának egy csekély összegért – kb. 55 forintnak megfelelő kenyai shillingért – vásárolnia kell egy facsemetét, és el is kell ültetnie.

A tervek szerint 2032-re 15 milliárd fát kell elültetni az országban, részben a turisták segítségével.

A terv megvalósítása érdekében a minisztérium az ország egész területén szorosan együttműködik a szállodákkal és a turisztikai ügynökségekkel. A turistáknak a szállodák fogják felkínálni a lehetőséget, hogy a környéken elültessék a fát.

A városok, például Nairobi központjában található szállodák esetében ún. turisztikai erdők létrehozását tervezik, a turisták itt ültethetik majd el a facsemetéjüket.

Természetesen csak a turizmus által érintett területeken megvalósított kampányokkal nem lehet megőrizni az ökoszisztémát. Annak érdekében, hogy a kenyai lakosok is részt vállalhassanak a faültetésben, már több munkaszüneti napot kijelölt a kormány – írja a Reisereporter.

forrás: Turizmus.com

Előző cikk

Tengelici Parkerdő - vihar után

Következő cikk

Erdőgazdálkodás Romániában




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version