FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Nagyszabású faültetés zajlott Újpest védett parkerdejében

Az újpesti Farkas-erdő több mint 30 hektáros része természetvédelmi területnek számít, és a városi környezetben renget állat- és növényfajnak biztosít értékes élőhelyet. Itt ültetett több mint félezer fát idén tavasszal a Bayer Hungária Kft. a FŐKERT-tel együttműködve. A faültetést az Iberogast márka ihlette.

A FŐKERT által idén természetvédelmi területnek nyilvánított Farkas-erdő felbecsülhetetlen értéket képvisel Budapest IV. kerületében, ugyanis több ritka erdőlakó állatnak és növényfajnak ad otthont, a környéken lakóknak pedig kikapcsolódási és kirándulási lehetőséget kínál. A Farkas-erdő különlegessége az erdős területek és a vizes élőhelyek összetett jelenléte, belsőbb részein ugyanis egy mocsárterület is található, ahol több védett madár is fészkel, például a nádi tücsökmadár vagy a törpegém.

A sétautakkal átszőtt parkerdő változatos fafajtákból áll – ezt az ökoszisztémát gazdagítja a most elültetett 550 facsemete, amelyek között kocsányos tölgyek, mezei szilek és mezei juharok is találhatók. A természeti környezet megóvása, fejlesztése különösen fontos ügy a Bayer Iberogast márkája számára, hiszen a termék 9 értékes gyógynövény erejét egyesíti. 

A cég alapelve, hogy tiszteletben kell tartani a természet kincseit, és lehetőség szerint tenni a védelmükért. A mostani projekten túl ezt a célt szolgálta tavaly a Merzse-mocsár területén végzett fatelepítés is, melynek során szintén 550 fát ültetett a Bayer a FŐKERT-tel közösen.

forrás: BDPST24

Előző cikk

Újabb stratégiai partnerség

Következő cikk

Módosult a szakképzési törvény végrehajtási rendelete




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version