FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

COFO27 – FAO Erdészeti Bizottság ülése

Az Erdészeti Bizottság (COFO) 27. ülésére 2024. július 22-26. között kerül sor a FAO székhelyén, Rómában, Olaszországban, hibrid formában. A COFO kétévente megrendezésre kerülő ülésein magas szintű képviselők, az erdészeti szolgálatok vezetői, kormánytisztviselők és partnerszervezetek találkoznak, hogy azonosítsák a felmerülő politikai és technikai útmutatásokat, megoldásokat keressenek, és tanácsot adjanak a jövőbeli stratégiával és fellépéssel kapcsolatban.

A COFO 27 a 9. Erdészeti Világhét (WFW 2024) eseményeihez kapcsolódva kerül megrendezésre, melynek témája “Az erdészeti megoldások felgyorsítása az innováció révén”.

A héten számos rendezvény és kiállítás várja a FAO-tagokat, a partnerszervezeteket, köztük a fiatalokat és az Erdészeti Együttműködési Partnerség tagjait, hogy a FAO megbízatásához kapcsolódó és az Erdészeti Bizottság 27. ülésszakán megvitatandó kiemelt témákhoz igazodó témák széles körét megvitassák.

A COFO27 napirendjének főbb pontjai

A COFO 27 kiemelt eseménye lesz a FAO kiemelt kiadványának, a The State of the World’s Forests 2024 (A világ erdeinek állapota 2024 ) megjelenése, amely mélyreható elemzést nyújt az erdészeti ágazat innovációiról egy fenntarthatóbb jövő felé. A héten az agrár-erdészet kiterjesztéséről, a FAO erdészeti útitervéről – A jövőképből a cselekvésbe 2024-2031, a biogazdaságról, az éghajlatváltozásról, az ökoszisztémák helyreállításáról, a városi agrár-élelmiszeripari rendszerekről, az integrált tűzmegelőző-gazdálkodásról, valamint a mezőgazdaság és az erdészet kapcsolatáról is szó lesz.

További információk

szerk/ford: Tóth János, forrás: FAO

Előző cikk

Új erdők születnek

Következő cikk

9. Erdészeti Világhét




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version