FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

EU Erdészeti Főigazgatók Informális Találkozója

Fotók: Domonkos Sándor

A háromnapos szakmai programon az Európai Unió tagállamainak delegáltjai, nemzetközi erdészeti szakmai szervezetek, az Európai Bizottság és Svájc képviselői is részt vesznek.

Az európai erdészeti főigazgatók informális ülésére idén Magyarországon, Lakiteleken kerül sor 2024. szeptember 9-11. között. Az eszmecsere célja a tagállami jó gyakorlatok, az eltérő környezeti feltételek, az előrehaladási irányok, és tervezett megoldások kölcsönös megismerése.

Szakmai előadások mellett terepen is bemutatásra kerülnek a száraz határ-termőhelyeken álló erdők kezelése, hosszú távú fenntartásuk kihívásai és lehetséges megoldásai.

Az ülés olyan témacsoportokat ölel fel, amelyek nem csak európai uniós, de világszinten is széles körű társadalmi és gazdasági érdeklődés középpontjában vannak. Ezek közül kiemelendő az erdő-víz kapcsolat, az okos-erdők, tartós szénmegkötés és tárolás, valamint az erdészeti és faágazat szerepe az éghajlatváltozás mérséklésében.

forrás: HU24EU / AM

Előző cikk

Közös AgrárPolitikáról tárgyaltak

Következő cikk

Erzsébet forrás a SOE botanikus kertben




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version