FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Új szakaszba lépett a Mintaházpark

Június végéig 20 gazdasági társaság és szakmai szervezet jelezte részvételi szándékát az ÉMI Nonprofit Kft. által mintaházak megépítésére kiírt pályázatra. Az II. bírálati szakaszhoz szeptember 30-ig nyújthatók be a szükséges dokumentumok.

Az ÉMI Nonprofit Kft. pályázatot írt ki az építőipari ágazati szereplők számára innovatív megoldásaik, termékeik, rendszereik bemutatására egy erre alkalmas mintaház megépítésével. A házak az ÉMI Tudományos és Technológiai Ipari Parkjában nyíló ÉMI Nemzeti Mintaházparkban épülnek fel, illetve ott mutatják be azokat az érdeklődők számára.

A Solar Decathlon 2019 esemény során megépült mintaházak egy része a helyszínen maradt és megalapozza a 2020-ban nyitó Mintaházpark és látogatóközpont kialakítását. Az így létrejövő ÉMI Nemzeti Mintaházpark és látogatóközpont hazai szakmai rendezvények otthonává és innovációs megoldások bemutató helyszínévé válik. A XXI. századi modern technológiákat bemutató látogatóközpont a lakosság számára, továbbá szakembereknek, oktatóknak, tanulóknak, építtetőknek is egyfajta építőipari tudástranszfer központjává válhat.

A látogatóközpont a fenntarthatóbb és élhetőbb épített környezet, a kapcsolódó tudatos erőforrás- és energiagazdálkodás, valamint a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás bemutatását, társadalmasítását célozza meg. Továbbá a lakosság tájékoztatása, a hazai gazdasági szereplők innovatív megoldásainak, termékeinek és kapcsolódó szolgáltatásainak népszerűsítése és további fejlesztései is a célok között szerepel.

Június 30-ig számos építőipari vállalat, szakmai szervezet, egyesület és egyéb ágazati szereplő fejezte ki érdeklődését a felhívás iránt, közülük húszan nyújtották be szándéknyilatkozatukat.

A pályázati feltételek teljesítéséhez a következő határidő 2020. augusztus 8. volt (I. bírálati szakasz), mely időpontig az alábbi dokumentumok benyújtása volt szükséges a pályázók részéről:

– Alaprajzos koncepcióterv

– Egyszerű, a pályamű könnyebb megértését szolgáló látványterv

– A pályázati felhívás 1.,2. és 3. számú mellékletei kitöltve: Nyilatkozat megfelelősségről, Nyilatkozat átláthatóságról, valamint a mintaházzal kapcsolatos főbb információkat tartalmazó Felolvasólap

Az első bírálati szakaszban pozitív elbírálásban részesült pályázóknak a következő bírálathoz 2020. szeptember 30-ig szükséges benyújtani az előírt dokumentumokat.

További információ a részletes pályázati kiírásban található.

A területek átadására és felvonulásra tervezetten 2021. I. negyedévében kerülhet sor. A mintaházaknak 2021. június 30-ig szükséges elkészülniük az ÉMI székhelyén (2000 Szentendre, Dózsa György út 26.) elhelyezkedő ÉMI Nemzeti Mintaházparkban.

Forrás: ÉMI Nonprofit Kft.

Előző cikk

Erdész szakszemélyzeti munka jelene

Következő cikk

Megnyílt Szlovákia első erdőfürdője



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések