FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

ÉMI Nemzeti Mintaházpark

A hazánkban elsőként létrejövő látogatóközpont helyszíne az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. egyedi környezetben fekvő Szentendrei Tudományos és Technológiai Ipari Parkja. Az ÉMI Nemzeti Mintaházpark egyik kiemelt célja a fenntartható jövő támogatása mellett, hogy független közvetítőként működjön a szereplők között a minél hatékonyabb felújítások, építkezések megvalósítása érdekében.

A hazánkban elsőként létrejövő látogatóközpont helyszíne az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. egyedi környezetben fekvő Szentendrei Tudományos és Technológiai Ipari Parkja. Az ÉMI Nemzeti Mintaházpark egyik kiemelt célja a fenntartható jövő támogatása mellett, hogy független közvetítőként működjön a szereplők között a minél hatékonyabb felújítások, építkezések megvalósítása érdekében.

A nagyszabású létesítmény alapjait az ÉMI által 2019-ben sikerrel megrendezett és kiemelt érdeklődésre számot adó Solar Decathlon Europe 2019 (SDE19) nemzetközi innovációs házépítő verseny és kiállítás adja. Az SDE19 keretében felépült mintaházakra a lakossági érdeklődők mellett a szakma, a média, illetve meghatározó állami szereplők is kiemelt figyelmet fordítottak. Az egyetemisták által épített prototípusházak többsége a Mintaházpark részévé válik. Ezt kiegészítve hazai piacon elérhető mintaházakkal egy olyan komplex tájékoztatást nyújtó látogatóközpontot valósítunk meg, amely egyedülálló információs bázisként működhet az építéságazatban.


A PROJEKT CÉLJAI, FUNKCIÓJA:

  • Komplex és független építőipari tájékoztató központ a lakosság és a szakma számára egyaránt – „finanszírozhatóságtól a megvalósításig” szemlélet
  • Családi házak építése, felújítása – a rendelkezésre álló pénzügyi források hatékony felhasználásának támogatása
  • Mintaházak – A hazai piacon elérhető innovatív rendszerek, megoldások, technológiák, mintaházak bemutatása
  • Információs és kiállítócsarnok – folyamatosan változó, tematikus tájékoztatás,
  • termékek bemutatása, rendezvények megtartása


A nemzetközi jó példák figyelembevételével megtervezett Mintaházparkban a minőség és az innováció iránti elkötelezettségünk révén főként olyan építési megoldásokat, építőanyagokat és információt szeretnénk közvetíteni, melyek a fenntartható épített környezetet támogatják. Úgy véljük, ez a specifikus tartalom is hozzájárul a Mintaházparkunk egyediségéhez, aminek köszönhetően még nagyobb figyelem övezi majd, annál is inkább, mivel a környezettudatosság, fenntarthatóság az építés terén is egyre nagyobb teret nyer.

Komplex infrastrukturális fejlesztéseket, és a kiállítási csarnok felépítését követően a Mintaházpark nyitását 2022 első negyedévére tervezzük, majd a 2022. és 2023. közötti időszakban mintaházak felépítésére adunk lehetőséget.

Legyen részese Ön is egy innovatív és egyedülálló építőipari kezdeményezésnek, ismerje meg az együttműködési lehetőségeket. Leendő partnereinknek alap szolgáltatásként biztosítjuk többet között a Mintaházpark területének karbantartását, gondozását, az üzemeltetéshez elengedhetetlen kommunikációs, PR és rendezvényszervezési tevékenységet, de sok más hasznos szolgáltatással is hozzájárulunk a látogatóközpont népszerűsítéséhez és sikeres megvalósításához. A mintaházak építésére alkalmas terület bérlésére egyéni vagy konzorciumi formában adunk lehetőséget.

Együttműködő partnereink egy Magyarországon egyedülálló, hazai és nemzetközi jó gyakorlatokon alapuló, jól ismert helyszínnel rendelkező építőipari tájékoztató központban mutathatják be termékeiket, szolgáltatásaikat. Kínálatukat kézzel foghatóan, akár beépítve prezentálhatják lakossági és szakmai érdeklődők számára egész évben. Minderre az életnagyságú mintaházakon kívül egy kiállító és információs csarnokban lesz lehetőségük, amely a kiállítói standokon túl építéságazati rendezvényeknek, konferenciáknak, képzéseknek is helyet ad majd.

Hisszük, hogy az ÉMI Nemzeti Mintaházpark pozitív hatással lesz a hazai építéságazatra, innovációs képességének fejlődésére és az épített környezetünk minőségére!

Várjuk az együttműködő partnerek jelentkezését a mintahazpark@emi.hu email címen.

(x) ÉMI NP Kft.

Korábbi FATÁJ cikk a témában: Új szakaszba lépett a Mintaházpark 2020-09-01

1 megjegyzés

Hozzászólások lezárva.

Előző cikk

Szamár interjú

Következő cikk

Raklap-alapanyag árindexek NémetországbanStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Gyászhír – Bődi Ferencné [86]

2024. április 15-én, méltósággal viselt, hosszú betegség után, életének 86. évében elhunyt Bődi Ferencné Életfa Emlékplakett ezüst fokozatával…