FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Légy üdvözölve az erdőmben! – Luzsi József

woman carrying backpack on forest
Photo by Andraz Lazic on Unsplash

Luzsi József olyan ember, aki nemcsak ért hozzá, de cselekszik is az erdőkért. Magánerdész, erdőtulajdonos, a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetségének tiszteletbeli elnöke, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vidékfejlesztésért felelős alelnöke.

Az erdő a természet törvényei szerint működő élő rendszer a maga bonyolult, de mégis tökéletes egyensúlyában.

A természetes erdőtakarók az emberi beavatkozásnak köszönhetően nagyon komoly veszteségeket szenvedtek, de még így is a földfelszín harmadát borítják be.

Már az általános iskolában megtanultuk, hogy az erdő “a Föld tüdeje”, amely az oxigén mellett nyersanyagot, fűtőanyagot, táplálékot nyújt nekünk. De nemcsak az ember van ráutalva az erdőre, az erdőnek is szüksége van az emberi gondoskodásra, észszerű gazdálkodásra, amely sokszor épp attól hivatott megvédeni, amit a felelőtlen emberi tevékenység okoz számára.

Luzsi József olyan ember, aki nemcsak ért hozzá, de cselekszik is az erdőkért. Magánerdész (Ártéri Ebt.), erdőtulajdonos, a Magán Erdőtulajdonosok és Gazdálkodók Országos Szövetségének tiszteletbeli elnöke, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vidékfejlesztésért felelős alelnöke.

Az Európai Erdőtulajdonosok Szövetsége, a CopaCogeca és az ELO Welcome to My Forest (Légy üdvözölve az erdőmben) kampányt indított, hogy a nagyközönséggel megismertesse az erdőgazdálkodás hétköznapjait és valóságát.

A kampány március végén indult, a szervezők hétről-hétre teszik elérhetővé az újabb rövidfilmeket.

Magyarországot (eddig) Luzsi József videója képviseli.

Videoklipek sorozatában több tagállam erdőtulajdonosai invitálják az erdőjükbe a nézőket, hogy hallhassák és lássák, milyen az erdőtulajdonos, milyen kihívásokkal kell szembenézniük, milyen célkitűzéseik vannak az erdőgazdálkodás terén, és mitől motiváltak. A valóság, ami távol áll a médiában megjelenő polémiáktól és általánosításoktól.

Szerk: TJ, FATÁJ

Kapcsolódó:

Kampány: Légy üdvözölve az erdőmben (2021-03-30)

Előző cikk

design LAB - pályázati felhívás - még jelentkezhetsz

Következő cikk

Nagy fenyő alapanyag készlet Svédországban



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések