FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

design LAB – pályázati felhívás – még jelentkezhetsz

A projekt keretében egy olyan közösen átgondolt és részletesen kidolgozott pályázati anyaggal jelentkezhetnek, amivel elsősorban bútor, lakáskiegészítő és textil termékek megvalósításához kaphatnak pénzügyi segítséget, melyek sorozatgyártásra alkalmasak.

A Magyar Divat & Design Ügynökség design LAB néven indított inkubációs programja egyedülállóan kapcsolja össze a designipari gyártókat és tervezőket.

A projekt keretében egy olyan közösen átgondolt és részletesen kidolgozott pályázati anyaggal jelentkezhetnek, amivel elsősorban bútor, lakáskiegészítő és textil termékek megvalósításához kaphatnak pénzügyi segítséget, melyek sorozatgyártásra alkalmasak.

A program kialakításánál az MDDÜ a francia VIA (Valorisation de l’Innovation dans l’Ameublement), French Design Incubator programját vette alapul, valamint a francia designintézet szakmai partnerként a pályamunkák szakmai értékelésében is részt vesz.

A design LAB a gyártók professzionalizmusát és a tervezők kreativitást kapcsolja össze.

A program kialakítását egy szakértői kerekasztal-beszélgetés előzte meg, mely során az iparági képviselők kiemelték, hogy igény van olyan projektalapú kooperációkra, amelyekben a gyártók professzionalizmusa és a tervezők kreativitása versenyképes termékek formájában valósul meg. A program elsődleges célja a szektor szereplői közötti sikeres kollaborációk előmozdítása, a hazai gyártói háttér erősítése és korszerűsítése. Mindezek mellett a program a gyártásfejlesztés versenyképességének növelésére és az ágazat exportjának ösztönzésére kíván hatással lenni.

Az eredetiség, a megvalósíthatóság és az exportképesség dönt

A benyújtott dokumentációnak tartalmaznia kell a projektben résztvevő gyártó és designer szakmai bemutatását, a projekt megvalósításának ütemezését, valamint az ahhoz kapcsolódó költségtervet is ismertető szakmai programot, vizuális dokumentációt, illetve a szükséges gépek és munkafolyamatok listáját, továbbá a projekt keretében kifejlesztésre kerülő szériában gyártható termék piaci potenciálját.

A pályamunkák kiértékelését az iparági szakemberekből álló Bírálóbizottság végzi az eredetiség és megvalósíthatóság, valamint az exportképesség szempontjait kiemelten figyelve. A zsűri tagjai többek között a szériagyártás teljesíthetőségét, a futamidő és költségtervezés megvalósíthatóságát, valamint a fenntarthatósági szempontokat vizsgálják meg, majd személyes konzultáció keretében is felteszik kérdéseiket. A legjobbnak ítélt pályázók szériaérett termékek véglegesítésére és legyártására fordíthatják a vissza nem térítendő támogatást.

Pályázati határidő: 2021.06.13.

Pályázati felhívás itt olvasható.

A pályázattal kapcsolatos kérdéseket, és a jelentkezéseket a designlab@hfda.hu e-mail címre várjuk!

Forrás: HFDA

Kapcsolódó:

Az első design LAB program termékei elkészültek (2021-04-14)

design LAB program – MATCH (gyorshír) (2021-01-15)

Sikeresek a második design START mentoráltjai (2021-01-11)

Lezárult a második HFDA Startup Program (2021-01-11)

design LAB program – TANGENS (gyorshír) (2021-01-08)

HDFA Spot – kreatív/designipari piactér (2020-12-10)

design LAB inkubációs program hírei (2020-11-25)

design LAB inkubációs program bútor gyártásfejlesztésre (2020-05-14)

Elindult a HFDA újabb design SPEED mentorprogramja (2020-06-15)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Tisztítsuk meg az országot - SEFAG

Következő cikk
woman carrying backpack on forest

Légy üdvözölve az erdőmben! - Luzsi József



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések