FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Követés

Közelgő események

Építőipari célú faanyagok ellátásbiztonsága

Megjelent a Kormány 1453/2021. (VII. 8.) Korm. határozata egyes építésgazdasági intézkedésekről – mely szerint az állami tulajdonú gazdasági társaságok (erdőgazdaságok) feladata lehet majd az építőipari célú faanyagok ellátásbiztonságának javítása.A Magyar Közlöny idei 130. számában (2021. július 8.) megjelent kormányhatározat 7. bekezdését idézzük:

“A Kormány 1453/2021. (VII. 8.) Korm. határozata egyes építésgazdasági intézkedésekről

A Kormány

7. egyetért – a kritikus ágazati, építési alapanyag és építőanyag-ellátási helyzetre tekintettel – az agrárminiszter azon céljával, hogy a tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó, az állam tulajdonában álló gazdasági társaságok útján gondoskodjon az építőipari ellátásbiztonság szempontjából stratégiai jelentőségű fa, faanyag, faáru építőipari célú utánpótlásáról.
Felelős: agrárminiszter
Határidő: folyamatos

Orbán Viktor s. k.,
miniszterelnök”

forrás: Magyar Közlöny

Előző cikk

Erdészeti ágazatban dolgozók állami elismeréseket vehettek át

Következő cikk

Történelmi örökségünk az agarászatStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Nyersanyagárak és az infláció

Az egyébként is erősödő inflációs környezetet tovább rontotta a nyersanyagárak emelkedése. Tavasszal szinte megállíthatatlannak tűnt a szárnyalás, azonban…
Total
0
Share