FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Európai falemez termelés 2020-ban: -2,1%

2021. június 15-én, videokonferencia útján tartott sajtótájékoztatóján az Európai Falemez Szövetség (EPF) 2020. évi -2,1%-os termeléscsökkenést jelentett be. Megállapítást nyert, hogy ez észrevehetően kisebb visszaesést jelent, mint a GDP (-6,1%).

Ennek oka a falemez iránti folyamatos kereslet, különösen a bútor- és építőipari piacokon. Az általános csökkenés ellenére nagyon pozitív eredményeket regisztráltak az OSB (+ 4,1%)és a szigetelő farostlemez szegmensben (+ 5,7%). Ez a két termék, és valójában az összes falemez jelenleg élvezi a fokozott fogyasztói érdeklődést az éghajlatbarát, természetes alapú megoldások, iránt, mint amilyen a fa. Ebben a nyilvánosságot olyan uniós politikai kezdeményezések támogatják, mint az Európai Zöld Megállapodás, az Új Európai Bauhaus és a Felújítási Hullám Stratégia, amelyeket szintén kiemeltek az EPF érdekképviseletével kapcsolatos sajtótájékoztatón.

Termelés: Forgácslap, MDF, OSB, kemény farostlemez, szigetelő farostlemez, rétegeltlemez, Falemez összesen

Az elemzés a részletes adatokkal már elérhető [vásárolható meg] a vadonatúj EPF 2020/2021 éves jelentésben, amely ezen a linken elérhető a cégek és a nyilvánosság számára.

Az Európai Falemez Szövetségnek több mint 32 európai országban vannak tagjai, és képviseli a forgácslap, az MDF, az OSB, a farostlemez, a szigetelő farostlemez és a rétegelt lemez gyártóit. Az EU falemez iparának éves forgalma körülbelül 22 milliárd euró, közvetlenül több mint 100.000 munkahelyet teremt és több mint 5.000 vállalatot számlál Európában.

Forrás: EPF

A nyomtatott „EPF Annual Report 2020/2021 + USB-card” (angolul) ára nettó 1950 Euró, a nyomtatott „EPF Annual Report 2019/2020 + 2020/2021” pedig nettó 2050 Euróba kerül. A részletes tartalomjegyzék.

Megjegyzés: Az EPF Éves jelentés kiváló kiadvány, az európai falemez piac legjobb áttekintése.

MM

1 megjegyzés
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

EU: +3 milliárd fa 2030-ig

Következő cikk

Városi erdőt telepítenek Madrid köré



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések