FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Makkgyűjtő diákpolgármester-jelöltek

Békéscsabán, az idei Garabonciás Napokon a versengő stábok „zöld feladatokat” is teljesítenek.

– A csabai középiskolásoknak fontos a természeti környezetük, aki zöld Polgármester akar lenni, az gondoskodik a városban lehullott makkok összegyűjtéséről, hogy abból városvédő erdő legyen. Hétfőn a Garások (Garabonciás Napok résztvevői) ebben a szellemben gyűjtötték a város makkjait. A stábok nagy körültekintéssel, 61 kilogramm nagyon jó minőségű makkot szedtek – ismertette Ulbert Zoltán, a Hatvanezer Fa Békéscsabán Egyesület elnöke.

Kedden délelőtt tovább folytatódott a „Zöld Gara” programsorozat, a csapatok ezúttal dűlő mentén ültettek el összesen 22 darab hársat. – Mindenki nagyon ügyes volt. Jó olyan fiatalokkal találkozni akiknek fontos ez. Nehéz dolog volt versenyt fabrikálni a teljesítményükből, hiszen mindenki tökéletesen oldotta meg a feladatot. Apró esztétikai különbségek voltak csupán a mintához képest. Itt mindenki nyert. A jövő biztosan – hangsúlyozta Poliák Pál, az önkéntesekből álló zöldítő egyesület alelnöke.

forrás: BEOL

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Erdészeti Mérő- és Megfigyelő Rendszer

Következő cikk

Zöldképzés és digitalizáció



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések