FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Településfásítási Program sikere

A legtöbb település Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből vesz részt a Településfásítási Program második ütemében – jelentette ki Juhász Anikó, az Agrárminisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára Rudolftelepen, csütörtökön.

Fotók: Fekete István

A helyettes államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy az agrártárca az Országfásítási Program részeként hirdette meg még 2020-ban a Településfásítási Programot. A felhívás keretében a 10 ezer fő alatti települések pályázhattak a sorfákra. A kezdeményezés sikerességét jól mutatja, hogy a program két ütemében összesen 36 ezer sorfát ültetnek el 1362 településen, összesen 1,5 milliárd forint értékben –  tette hozzá. Juhász Anikó hangsúlyozta, a fenntarthatósági elvárások kielégítésére remek lehetőséget jelent a fák ültetése. Így nemcsak a szélsőséges időjárás hatásait csökkenthetjük, hanem egy egészségesebb és jobb világot teremthetünk saját magunk és az utánunk következő generációk számára. Hozzátette, a Településfásítási Program második ütemében a 700 lelkes Rudolftelepen összesen 10 gömbszivarfát ültettek el. Kifejtette, az agrártárca kezdeményezésének fontos küldetése az is, hogy felhívja az önkormányzatok és a gazdák figyelmét a Vidékfejlesztési Program erdőtelepítési támogatásaira.

A helyettes államtitkár a kormány által indított zöld online párbeszédre is felhívta a figyelmet, melynek a kérdőíveit november végéig lehet kitölteni. A kezdeményezés célja, hogy egyetértési pontokat hozzon létre a magyarok mindennapjait meghatározó kiemelt ügyekben. Ezek közé tartozik a környezetünk megóvásai is – emelte ki Juhász Anikó.

forrás: AM Sajtóiroda

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Innováció a duális képzésben

Következő cikk

Év szaktanácsadóját keresikStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések