FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Zöldülnek a települések Veszprém megyében

A természet megőrzésével, illetve a zöld területek növelésével hozzájárulunk az éghajlatváltozás negatív hatásainak mérsékléséhez – jelentette ki Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos, a térség országgyűlési képviselője a Településfásítási Program őszi ültetésének újabb állomásán, Olaszfaluban.

A képviselő kiemelte, napjainkban az egyik legsürgetőbb feladat a környezetünk védelme, a klímaválság elleni küzdelem, illetve a fenntarthatóság növelése, amelyekre különös figyelmet kell fordítani, ezért az Agrárminisztérium is kiemelt ügyként kezeli. A fákat a jövő nemzedékének ültetjük – fogalmazott.

Ovádi Péter kitért az Unokáink Fája Program nevű kezdeményezésre is, amelyet tavaly a választókörzetében dolgozó polgármesterek és civil szervezetek összefogásával hívott életre. Rendkívül fontos a kistelepülések figyelmét is felhívni a környezetvédelemre, hiszen egyetlen fa elültetése is hozzájárul az egészségesebb, élhetőbb környezet megteremtéséhez – tette hozzá.

Viski József, az Agrárminisztérium vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára beszédében kijelentette, a rendkívül nagy érdeklődésre való tekintettel idén tavasszal már megduplázott, 1 milliárd forintos keretösszeggel indult el a Településfásítási Program második üteme, Olaszfaluval együtt pedig összesen 887 település nyerte el a pályázatot. A Program két ütemének keretében csaknem 36 ezer fa kiültetésére kerül sor mintegy 1362 településen.

forrás: AM Sajtóiroda

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

EP jóváhagyta a KAP reformját

Következő cikk

Gazdaportré: id. és ifj. Támba MiklósStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések