FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Kondoros is részt vesz az országfásításban

Ezúttal a város több szervezetének tagjai, valamint általános iskolások ültettek 30 darab fát.

Az Agrárminisztérium 2020-ban Településfásítási Program címen hirdette meg a 10 ezer fő alatti települések számára azt a lehetőséget, mellyel elsősorban a települések zöldebbé tételét és a Vidékfejlesztési Program erdőtelepítési támogatásainak népszerűsítését tűzte ki célul.

– Az idei második ütemben városunk is egyike annak a több mint 500 településnek, ahol az Országos Erdészeti Egyesület, valamint az állami erdőgazdaságok által koordinált faültetés zajlik. A program jóvoltából a mai napon Herczeg Tamás országgyűlési képviselő úr, az általános iskola diákjai, a kertbarátkör tagjai, valamint a Településüzemeltető Nonprofit Kft. munkatársai társaságában, 30 darab gömb szivarfát ültettünk el a 44-es számú főút belterületi szakaszán, az Újliget közelében – olvasható Ribárszki Péter polgármester közösségi oldalán.

Ribárszki Péter polgármester és Herczeg Tamás országgyűlési képviselő is ültetett. (Fotó: Szeretünk Kondoros)

Ezzel az alkalommal folytatódott a hagyomány városban, hiszen 2018. novemberében az első „Ültess fát a jövőnek” fásítási alkalommal a Piactértől Szarvas felé vezető kerékpárút melletti szakaszon 120 díszcseresznye csemete, míg 2019. évben a Rózsa téren 70 juharfa csemete került az ültetőgödrökbe.

forrás: BEHIR

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Trófeaszemle Tamásiban

Következő cikk

60 helyszínen 500 sorfát ültetnekStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések