FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Újabb MDF megaüzem Törökországban

Törökországban a Kastamonu Entegre cég egy közepes sűrűségű farostlemez (MDF) gyártására szolgáló [8 láb (2,44 m) x 63,7 m-es] ContiRoll présre adott megrendelést. A gyártó Siempelkamp állítása szerint az új megaüzemben ez lesz az ország leghosszabb folyamatos prése.

Az AFRY svéd-finn menedzsment tanácsadó cég meghatározása szerint a faalapú lemeziparban megaüzemnek nevezik azokat a termelőüzemeket, amelyek több mint egymillió m3/év nyerslemez gyártási kapacitással rendelkeznek, és amelyekhez a feldolgozási folyamatok – “hozzáadott érték” – is kapcsolódnak.

Törökországban eddig négy ilyen megaüzem működik, amelyek mindegyike a Siempelkamp ContiRoll préstechnológiával van felszerelve. A törökországi Balıkesir városában található új gyártóüzemmel a Kastamonu Entegre jelenleg már a második megaüzemét fejleszti Törökországban. A Kastamonu Entegre 2005 óta üzemeltet egy 7 láb x 42,1m-es ContiRoll forgácslapgyárat, amelynek éves teljesítménye több mint 600 000m³ az ország nyugati részén található Balıkesir telephelyen. A másik mega telephelyet a Kastamonu Entegre a Gebze-i telephelyen üzemelteti, ahol jelenleg három folyamatos préssoron nagy sűrűségű farostlemezt (HDF), MDF- és forgácslapot gyártanak nyerslemezként, és különböző üzemeket üzemeltetnek e termékek további feldolgozására vagy befejezésére.

A Siempelkamp tájékoztatója szerint, Balıkesirben most épül egy MDF-üzem, amely több szuperlatívuszt is képviselni fog. A 63,7 méteres préshosszúságával a “Törökország leghosszabb ContiRoll préssorának” címet nyeri el. A Siempelkamp leányvállalata, a Büttner 65 tonna/atro/óra teljesítményével Törökország legnagyobb rostszárítóját is telepíti, amely a HDF-gyártáshoz biztosítja a préskapacitás optimális kihasználását. A 9. generációs ContiRoll prés széles gyártási tartományt valósít meg: Standard MDF, valamint könnyű MDF (L-MDF) és HDF készül a préssorban. A termékeket a bútoriparban és a padlóburkolóiparban használják, és mind a helyi, mind az exportpiacokon forgalmazzák.

A Kastamonu Entegre szállítási körébe tartozik a ContiRoll hidraulikus rendszer speciális könnyűlemez csomagja. Ez lehetővé teszi az L-MDF és U1-LDF gyártását 500 kg/m³-nél kisebb bruttó sűrűséggel. A faalapú lemezgyártó ezzel az új üzemmel tovább növeli vezető pozícióját, és folytatja terjeszkedési pályáját. A legutóbbi két, Samsun városában és most Balikesirben végrehajtott beruházással a Kastamonu Entegre a világ iparági rangsorában globálisan az ötödik helyre kerül.

“Köszönjük a Kastamonu Entegre-nek a Siempelkamp technológiába, valamint a csapatunkba vetett több mint 50 éves folyamatos bizalmát. Szeretnénk köszönetet mondani a Kastamonu Entegre nagyszerű beruházási és projektcsapatának is, akikkel rendkívül konstruktív módon egyengettük az utat ehhez a projekthez. Alig várjuk, hogy partnerünkkel és csapatával együtt ismét sikeresen megvalósíthassuk a jelenlegi mega-telepi projektet” – mondta Ulrich Kaiser, a Siempelkamp értékesítési vezetője.

Kastamonu Entegre gyártóhelyei

szerk: TJ, forrás: Siempelkamp

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Új OSB és forgácslapgyártó beruházás Törökországban

Következő cikk

MDF gyár lesz Zólyomban



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések