FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Új OSB és forgácslapgyártó beruházás Törökországban

binary comment

A török Küpeliler Endustri AS két új üzemre adott megrendelést a Siempelkampnak: egyrészt az első Törökországban összeszerelendő folyamatos présű OSB-gyárra, másrészt egy új forgácslapgyártó présre.

“Jó helyen, jó időben, jó projekt”

Ennek a koncepciónak megfelelően a Küpeliler Endustri AS több üzleti területen is jelen van, többek között a cement-, a csomagoló- és a faalapú lemeziparban. Ez utóbbi új lendületet kap egy premier üzemtől, amelyet az 1981-ben alapított török vállalat a közelmúltban rendelt a Siempelkamp-tól: az első folyamatos OSB prés Törökországban.

A szállítási körbe tartozik egy 4′ x 33,8 m-es, 45,4 m-re bővíthető ContiRoll® formátumú berendezés, amely a Kutahya telephelyen már meglévő üzemet váltja fel. Az új Siempelkamp-berendezés támogatja a Küpeliler Endustri AS-t a lapok minőségének növelésében és az üzem nagyobb rendelkezésre állásának megvalósításában. A “Westboard” márkanévvel a Küpeliler bizonyítja sokéves tapasztalatát az OSB-anyaggal kapcsolatban, amelyet főként az építőiparban használnak, például burkolatokhoz. A vállalat így vonzó alternatívát kínál a drága rétegelt lemezzel szemben, és kiszolgálja az építőipar és a csomagolóipar gyorsan növekvő keresletét. Az OSB-lemezek minőségét a speciális felületkezelés, az “OSB-ContiFinish” fokozza. A folyamatos sajtolási technológiával elért jobb vastagságtűrések és optimalizált mechanikai tulajdonságok szintén kedvezően hatnak a hagyományos ciklusos préselési rendszerű táblákhoz képest.

A második új megrendelést a Küpeliler Endustri adta német partnerének forgácslap részlege számára. Ez egy 7′ x 23,8 m méretű, 28,8 m-re bővíthető ContiRoll® sorból áll. Ez az új beruházás az eskişehiri telephelyen 40 éve gyártott egyszintes sort váltja fel. A forgácslap részleget még az 1980-as években alapították és folyamatosan bővítették Suntasan cégnév alatt, amely 2006 óta a Küpeliler csoport része. Eskişehirben a vállalat nemcsak a gyártásra, hanem a lapok temperálására is összpontosít. “Örülünk, hogy egyszerre két üzemkoncepcióval is támogathatjuk a Küpeliler innovációs erejét, különösen azért, mert az OSB üzemmel a török piacon elsőként tudunk helytállni” – mondta Ulrich Kaiser, a Siempelkamp értékesítési vezetője. A két új megrendeléssel együtt immár 32 ContiRoll® projektet jelent, amelyet a Siempelkamp török ügyfelekkel valósított meg 27 év alatt. “A referencialistánk a török faalapanyag-gyártók munkánkba vetett folyamatos bizalmának kronológiája” – foglalja össze Ulrich Kaiser.

Hasan Küpeli, a Küpeliler Endustri igazgatótanácsának elnöke (jobbra) Ulrich Kaiserrel, a Siempelkamp értékesítési vezetőjével.
“Globálisan aktív, helyben jelenlévő” bizalmat teremt

A török piacon tapasztalható nagy kereslet központi sikertényezője nem utolsósorban a Siempelkamp erős helyi jelenléte a “globálisan aktív, helyben jelen” mottónak megfelelően: A Siempelkamp 2010 óta Isztambulban irodát működtet, amely első osztályú, megbízható tanácsadással támogatja a török faalapú lemezgyártókat. Faruk Şişci vezetésével nyolc alkalmazott foglalkozik az új üzemek területén megvalósuló projektekkel, valamint a Siempelkamp szolgáltatási portfóliójának támogatásával. Ezzel a csapattal a helyszínen folyamatosan frissítik a telepített bázist, például a hardver és a szoftver átfogó korszerűsítési és frissítési intézkedéseivel. A Siempelkamp bevált partnereként a GIM Export fontos láncszem a török piacon is: Ez az együttműködés már több mint 25 éve létezik, amelynek keretében a GIM-Export központi szolgáltatásokat nyújt a teljes finanszírozás területén.

szerk: TJ, forrás: Siempelkamp

Előző cikk

Dénes Károly és a hegyháti magánerdők

Következő cikk

Újabb MDF megaüzem Törökországban



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések