FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Új Kastamonu gyár a Fekete-tenger mellett

Május 1-jén a Kastamonu Entegre a 9. generációs ContiRoll®-al a Fekete-tenger partján fekvő Samsunban ünnepelte új forgácslapgyárának átadását. A “Team Siempelkamp” osztja a török ügyfél boldogságát e siker kapcsán, és köszönetet mond a közös projekten végzett konstruktív munkáért.

Az összeszerelés 2020 júliusában kezdődött, 2021 januárjában fejeződött be a száraz próba, az első lap február végén készült el – május 1-jén elérték a projekt megvalósításának eddigi legfontosabb mérföldkövét. A hazai pályán is a “Team Kastamonu” és a “Team Siempelkamp” közötti együttműködést konstruktív és mindig elismerő együttműködés jellemezte.

Különösen kellemes: Az üzem ütemterve valamivel eltért a szerződés szerinti határidőtől. A KEAS csak 18 nappal az első lap után kezdte meg a három műszakos üzemelést – egy héttel korábban, mint a tervezett volt. A fő termék névleges teljesítményét röviddel a három műszakos működés megkezdése után elérték; a megrendelő csapatának kiváló know-how-ja miatt már az átadásig tervparaméterekkel lehetett működni. Maga az átadás már egy héttel a megbeszélt időpont előtt megtörtént. Ezenkívül a teljes gyártási tartomány 6-35 m-es táblákra hamarabb működött; a préssor biztonságosan és megbízhatóan termel az 1200 mm/s tervezett sebességgel is. A napi 2.000 m3 kapacitást már elérték.

A “Kastamonu Entegre” csapat az első legyártott lappal.

“Szeretnénk gratulálni az erős ügyfélcsapatnak, akinek őszintén mondjuk a” teşekkürler “-t (köszönöm) a legjobb együttműködésért. Büszkék vagyunk arra, hogy hosszú ideje fennálló együttműködésünk újabb falemez gyárat eredményez, amely támogatja a Kastomonu Entegre motivációját a legmagasabb vevői elégedettség elérésében. ‘Tisztelettel, méltányossággal és udvariassággal fordulunk üzleti partnereinkhez’ – ezt az elvet rögzíti a Kastamonu Entegre Etikai és Üzleti magatartási kódexe. Együttműködésünk minden területén találkoztunk ezzel a hozzáállással, a menedzsmenttől kezdve az építkezésen végzett közös munkán át” – mondja Ulrich Kaiser, a Siempelkamp Fa Részleg értékesítési vezetője.

Axel Weiss, a Siempelkamp projektmenedzsere hozzáteszi: “A szerződés aláírásakor még nem volt látható, hogy a Corona-járvány milyen nagyságrendűre fog fejlődni. Sikeresen teljesítettük ezt a kihívást. Nagyon motivált, kompetens csapatokként dolgoztunk mindkét oldalon, és örömmel csinálom újra.” Torsten Milk helyszíni vezető egyetért azzal: “Az együttműködés a KEAS csapattal nagyon jó volt – minden megfelelt.”

Forrás: Simpelkamp
SzF: MM

Kiegészítés:

A Kastamonu most átadott gyára annyira új, hogy a cég honlapján lévő térképre még rá sem rajzolták:

A cég bemutatkozó szövege honlapján:

Kastamonu Entegre, nyers és melamin bevonatú forgácslapot, tükörfényes lapot, MDF-t, laminált padlót, munkalapot, ajtólapot és más feldolgozott termékeket gyárt a bútor-, a dekorációs és az építőipari ágazatok számára. Összevont forgalma 1,3 milliárd USD, globális tényező, amely Törökországban az első a saját szektorában, Európában a 4. és a világ 7. helyén áll. Ma 6.300 alkalmazottjával, termelési erejével, tudásával és tapasztalatával, Közép-Amerikától Indiáig több mint 100 országba irányuló exportjával az ágazatában az első és a 46. az Isztambuli Iparkamara által jegyzett első 500 ipari vállalkozás között.

Előző cikk

Nagy fenyő alapanyag készlet Svédországban

Következő cikk

Erdőtanúsítások és a legális faanyagkereskedelem



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Faminta adomány a SOE FMKK-nak

Különleges, hazánkban ritkán látható famintákat adományozott a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karnak prof. dr. Sitkei György akadémikus. Sitkei…