FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Nemzetközi informatikai siker a Soproni Egyetemről

A Soproni Egyetem végzős, gazdasági informatikus hallgatója Puteáni-Holl Ákos nemrégiben sikeresen vett részt az angol Papareact, Idein Solutions által meghirdetett nemzetközi informatikai megmérettetésén. Az online szintéren zajló több napos kihívás feladatai között egy Web 3 alapokon működő oldal fejlesztése is szerepelt, amely technológiát az internet egyik új lépcsőfokának is tartanak.

A Soproni Egyetem hallgatója olyan weboldalt fejlesztett, ahol a személyes adatok magánhálózatok általi adatgyűjtése nélkül lehet biztonságosan pénzügyi tranzakciót indítani. Elhárítva annak veszélyét, hogy a megadott információk kikerülhetnek harmadik, marketing tevékenységet elemző félnek vagy a legrosszabb esetben akár adathalász is.

Puteáni-Holl Ákos metamask azaz kriptovalutás fizetésre alkalmas oldalával több ezer résztvevő közül érdemelte ki az elsőséget, amelyet 500 amerikai dollár készpénzzel és 900 angol font értékű további képzéslehetőséggel honoráltak. (Youtube videók a versenyhez kapcsolódóan.)

Hallgatónk tervei között szerepel az egyetem mesterképzésének elvégzése, illetve egy nemzetközi kutatóintézet gyakornoki programjában való aktív részvétel. Emellett szeretné megszerzett tudását bővíteni a webfejlesztési technológiák területén, ezen fejlődéshez hatalmas segítséget nyújt a Soproni Egyetemen megszerzett ismeretanyag és a szaktanárok folyamatos mentorálása.

Az elkészült weboldal a https://phmeta.vercel.app/ címen került publikálásra, amely a metamask Google Chrome bővítménnyel használható.

forrás: Soproni Egyetem

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Gyászhír - Vizer József [80]

Következő cikk

Illegális fakitermelések, fakereskedelem Kárpátalján



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések