FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Bútoripari beruházás Tamásiban

Ötszázmillió forintos kormányzati támogatással megvalósuló fejlesztést hajtott végre Magyarország egyik piacvezető bútorgyártója, a Tamásiban hat éve jelen lévő Garzon Bútor cégcsoport. Tamási telephelyükön eddig fém bútorokat készítettek, ez most egészségipari bútorok gyártásával egészült ki.

– A magyar családok, cégek addig vannak biztonságban, amíg patrióta gazdaságpolitika van Magyarországon, ez pedig addig van, amíg nemzeti-polgári kormányzás zajlik – hangsúlyozta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium stratégiai és parlamenti államtitkára az ünnepélyes átadón, csütörtökön, Tamásiban.

Fotók: Molnár Gyula

Az államtitkár emlékeztetett rá, hogy az elmúlt tíz évben a kormány megerősítette a vidéki vállalatokat, ezért 2010 óta a magyar kisvállalatok termelékenysége három és félszer gyorsabban nőtt, a magyar ipar pedig négyszer gyorsabban bővült, mint az európai uniós átlag. Megjegyezte, hogy tavaly a magyar gazdaság 7,1 százalékkal erősödött, ami a magyar gazdaságtörténet legnagyobb növekedése. Úgy fogalmazott, ismét jól vizsgázott a munkára, az adócsökkentésre, a családok, a vállalkozások és a beruházások támogatására épülő magyar gazdaságpolitika.

Süli János a Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter az eseményen fontos feladatként jelölte meg a régió fejlesztését, mint mondta, azért, hogy az atomerőmű-bővítéshez a munkaerőt a térségben tudják tartani. Megerősítette, hogy a paksi atomerőmű bővítését nem érintik az orosz-ukrán háború miatti szankciók, ezért folytatják a munkát.

Tavaly 8,4 milliárd forint nettó árbevételt ért el a Garzon Bútor cégcsoport, a 2016 óta működő, 2500 négyzetméteres tamási telephelyen jelenleg 25-en dolgoznak, amely a fejlesztéseket követően 25-30 fővel bővül. Az egészségügyi termékek gyártásához kapcsolódó beruházásához az Innovációs és Technológiai Minisztérium pályázatán 495 millió forintos értékű támogatást nyert el a cég, amelyből az új csarnokba stancológépet, cső- és élhajlítót, hegesztőgépeket vásároltak. Ezekkel egészségügyi intézmények számára intenzív és ápolási ágyakat, saválló kórházi berendezéseket gyártanak – közölte Nagy Ivonn cégvezető.

– A Garzon Bútor cégcsoporttal hat évvel ezelőtt olyan sikeres cég került Tamásiba, amely 15 éve Magyarország vezető közületi bútorgyártója: 70 év tapasztalat, évi 150 sikeres projekt áll mögöttük. Nem csak a hazai, de az európai piacra is versenyképes termékeket értékesítenek – emelte ki Porga Ferenc polgármester, aki példaként a pécsi Zsolnay negyed, a kaposvári Csíky Gergely Színház, Puskás Ferenc Aréna és számtalan szálloda bútorozását említette Kolozsvártól Koppenhágáig. Munkát adnak a helyi családoknak és adóforintjaikkal gyarapítják a város költségvetését, ezzel hozzájárulnak a Tamásiban élők életminőségének javításához – mutatott rá a polgármester.

forrás: TEOL

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Biomassza fűtőmű Kecskeméten

Következő cikk

Fenyő fűrészáru import országonként



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések