FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Forgalomnövekedés a világjárvány ellenére

A bútorvasalatok, az elektronikus zárrendszerek, valamint a bútor- és helyiségvilágítás területén működő nemzetközi Häfele-csoport 22 százalékos forgalomnövekedéssel zárta a tavalyi évet.

A dél-németországi Nagoldban székhellyel és világszerte 38 leányvállalattal rendelkező vállalat éves forgalma 308 millió euróval 1,7 milliárd euróra nőtt, annak ellenére, hogy a világjárvány második évében rendkívüli ellátási láncbeli kihívásokkal kellett szembenéznie.

A 22,5 százalékos növekedéssel a hazai üzletág ugyanolyan sikeresen fejlődött, mint a Häfele-csoport külföldi leányvállalatai. Átlagon felüli növekedést különösen Észak-Amerikában, Dél-Európában, Nagy-Britanniában, Indiában és Kínában regisztráltak. A Häfele-nek sikerült kompenzálnia a 2020-as eladások visszaesését (-7,3 százalék) világszerte, és a tervezettnél jobban teljesített. A vállalat szerint a növekedést a vállalatcsoport logisztikai ereje és a 20%-os korai, proaktív készletfelhalmozás garantálta. Így a működés megszakítás nélkül fennmaradhatott. A Häfele-t mindazonáltal erősen érintik az európai és ázsiai beszállítók nehézségei.

A következő évben a vállalat 100. születésnapját ünnepli. Ebből az alkalomból a nagoldi székhelyen több tízmilliós nagyságrendű (euróban) beruházást hajtanak végre. Ez a legmodernebb technológiát, átlátható logisztikát és még gyorsabb és egyedibb kiszállítást jelent az ügyfelek számára. A tervezett Häfele Dynamics Centre integrált márkavilággal a vállalat fenntartható jövőre vonatkozó pozitív szemléletét merész építészeti megoldásokkal kívánja ötvözni és kézzelfogható élménnyé tenni.

szerk: Tóth János, forrás: Möbelmarkt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Feltörekvő kifejezések erdőkkel, erdőgazdálkodással kapcsolatban

Következő cikk

Új tudásplatform a (német) bútoripar számára



Stihl
(x) hirdetés