FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

A ResourceWise felvásárolja a Wood Resources International-t

A ResourceWise, a Forest2Market, a Fisher International és a Tecnon OrbiChem újonnan alakult anyavállalata felvásárolta a Wood Resources International (WRI) vállalatot. A WRI a Wood Resource Quarterly (WRQ) kiadója, amely olyan piaci jelentés, amely globális szinten követi a fűrészrönk, a faapríték, a fűrészáru és a pellet árát. Azonnali hatállyal a vállalat neve Wood Resources International, a ResourceWise vállalata lesz. Håkan Ekström, a Wood Resources International elnöke csatlakozik a ResourceWise csapatához. A 2022. március 31-én hatályba lépő felvásárlás feltételeit nem hozták nyilvánosságra.

A ResourceWise olyan vállalatcsoport, amely adatokat, elemzéseket és piaci betekintést nyújt a természeti erőforrásokon alapuló nyersanyagpiacok számára. Jelenleg a globális erdészeti termékek és a vegyipari értékláncokat szolgálja ki, a vállalat küldetése, hogy más nyersanyagpiacokra is terjeszkedjen.

“A WRI felvétele a ResourceWise családba támogatja azt a hosszú távú célunkat, hogy a globális nyersanyagpiacok széles körének vezető adat és elemzési platformforrásává váljunk” – mondta Pete Stewart, a ResourceWise vezérigazgatója. “A WRI felvásárlásával a ResourceWise nemcsak az Ekström több mint 30 éves globális erdészeti termékipari tapasztalatát, hanem a több mint 25 év alatt több mint 20 országra vonatkozó faanyag ár adatokat is megszerezte. Ezek az adatok kiegészítik a Forest2Market által Észak-Amerikában 22 éve gyűjtött adatokat, és az Ekström szakértelme lehetővé teszi számunkra, hogy világszerte erőteljesebben fedezzük ügyfeleink elemzési és tanácsadási igényeit.”

“Alig várom, hogy a globális faárak és az erdészeti termékek kereskedelmének nyomon követésében szerzett tapasztalataimmal hozzájáruljak a ResourceWise páratlan elemzési szakértelméhez és adatforrásaihoz” – mondja Ekström. “Az erdészeti termékek és a fából készült nyersanyagok nemzetközi kereskedelme folyamatosan növekszik, ami aláhúzza a naprakész és megbízható piaci információk iránti igényt. A WRI globális faárakra vonatkozó kiterjedt adatbázisának egyesítése a ResourceWise adatbankjaival és üzleti intelligenciaplatformjával pozícionálja a kibővített vállalatot, hogy a nemzetközi fatermékpiacok megismerésének vezető forrásává váljon.”

A WRI a Forest2Market és a Fisher International mellett csatlakozik a ResourceWise adatvezérelt vertikális piaci szolgáltatásaihoz az erdészeti termékek értéklánca számára.

A ResourceWise-ról

A ResourceWise-t 2021-ben alapították egy olyan vállalatcsoport anyamárkájaként, amely adatokat, elemzéseket és betekintést nyújt az erdészeti termékek, a cellulóz- és papíripari, valamint a vegyipar számára. A szándék az, hogy a jövőben további iparágakat szolgáljanak ki a természeti erőforrások területén értéklánc-optimalizálási és fenntarthatóságot támogató szolgáltatásokkal. További információért látogasson el a www.resourcewise.com weboldalra.

A Wood Resources Internationalról

Az 1987-ben alapított Wood Resources International LLC (WRI) nemzetközileg elismert erdészeti tanácsadó cég, amely a globális erdei erőforrások, a fa nyersanyagpiacok (rönk, faapríték és biomassza), az erdészeti termékek kereskedelmének, a faköltségek kilátásainak és az erdészeti iparágak fejlődésének értékelésére szakosodott világszerte. A tanácsadói munka mellett a vállalat az 1980-as évek óta két, negyedévente frissített fapiaci árjelentésben követi nyomon a globális faárakat. További információért látogasson el a www.woodprices.com weboldalra.

Forrás: ipwonline.de

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Újabb csemetékkel bővült az Újszülöttek erdeje

Következő cikk

Az orosz export elleni szankciók tartósan megváltoztatják az erdészeti termékek globális kereskedelmét



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések