FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Vadhúst adományozott a VADEX

50 kilogramm csomagolt, ízletes szarvashús érkezett a Székesfehérvári Kríziskezelő Központba a VADEX Zrt. jóvoltából. Az erdőgazdaság hagyományosan karácsony előtt juttatja el karácsonyi csomagját a hajléktalanokat ellátó intézménynek.

Az intézmény igyekszik még az ünnepek előtt eljuttatni az alapanyagból készült főtt ételt a hajléktalanokhoz.

“Különlegesen kell elkészíteni, érteni kell hozzá, hogy finom pörköltet tudjunk készíteni az embereknek. Van már tapasztalatunk benne, a kollégákkal el tudjuk készíteni, és folyamatosan eljuttatjuk majd a női hajléktalanszállóknak, illetve adunk az itt élőknek, valamint az éjjeli menedékhelyre betérőknek még az ünnepek előtt” – mondta el Zsabka Attila, a Székesfehérvári Kríziskezelő Központ vezetője.

A VADEX nemcsak Fehérváron támogatja a nélkülözőket és rászorulókat.

“Hosszú évek óta ezt a mennyiségű húst biztosítjuk, illetve több mint 5 ezer köbméter szociális tűzifát osztunk szét még ebben az évben karácsonyig a meleg karácsony jegyében az 5 ezer főnél kisebb lakosságú településeken. Úgy gondolom, hogy minden állami erdőgazdaság az állami erdővagyon kezelése kapcsán rendelkezésre álló lehetőségeit maximálisan kihasználja, és a szociális juttatásokban az élen jár” – emelte ki Majoros Gábor, a VADEX Mezőföldi Zrt. vezérigazgatója.

A téli időszak különösen nehéz a hajléktalanellátás szempontjából, Székesfehérvár országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, emberfeletti munkát végeznek a Székesfehérvári Kríziskezelő Központ munkatársai.

“Köszönjük szépen a kríziskezelő minden munkatársának, hogy ilyenkor is a fedélzeten vannak, helytállnak. Hamarosan indul a teajárat is, és felkeresik azokat, akik kint a környező erdőkben laknak, és befogadják azokat, akik hajlandók bejönni a szállóra. Ez egy emberfeletti munka, különösen ilyenkor” – mondta el Vargha Tamás.

A Székesfehérvári Kríziskezelő Központ hetente háromszor úgynevezett teajáratot üzemeltet, amely az utcán élőket keresi fel. Nemcsak meleg itallal, hanem a szükséges takarókkal, meleg ruhával segítik őket. A hajléktalanszállón még van szabad kapacitás, ám nem mindenki él a lehetőséggel.

forrás: fmc

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Élet Fája kihívás teljesítve

Következő cikk

Építkezz környezetbarát módonStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Gyászhír – Szélessy György [78]

Szomorúan értesítjük olvasóinkat, hogy Szélessy György, az Életfa Emlékplakett Bronz fokozatával kitüntetett erdésztechnikus, az FM Erdőrendezési Szolgálat egykori…
Tovább

Gyászhír – Kenyeres Pál [80]

Mély fájdalommal értesítjük olvasóinkat, hogy Kenyeres Pál faipari gépészmérnök, erdésztechnikus, a hazai falemezipar és fakereskedelem jó ismert személyisége,…