FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Vadhúst adományozott a VADEX

50 kilogramm csomagolt, ízletes szarvashús érkezett a Székesfehérvári Kríziskezelő Központba a VADEX Zrt. jóvoltából. Az erdőgazdaság hagyományosan karácsony előtt juttatja el karácsonyi csomagját a hajléktalanokat ellátó intézménynek.

Az intézmény igyekszik még az ünnepek előtt eljuttatni az alapanyagból készült főtt ételt a hajléktalanokhoz.

“Különlegesen kell elkészíteni, érteni kell hozzá, hogy finom pörköltet tudjunk készíteni az embereknek. Van már tapasztalatunk benne, a kollégákkal el tudjuk készíteni, és folyamatosan eljuttatjuk majd a női hajléktalanszállóknak, illetve adunk az itt élőknek, valamint az éjjeli menedékhelyre betérőknek még az ünnepek előtt” – mondta el Zsabka Attila, a Székesfehérvári Kríziskezelő Központ vezetője.

A VADEX nemcsak Fehérváron támogatja a nélkülözőket és rászorulókat.

“Hosszú évek óta ezt a mennyiségű húst biztosítjuk, illetve több mint 5 ezer köbméter szociális tűzifát osztunk szét még ebben az évben karácsonyig a meleg karácsony jegyében az 5 ezer főnél kisebb lakosságú településeken. Úgy gondolom, hogy minden állami erdőgazdaság az állami erdővagyon kezelése kapcsán rendelkezésre álló lehetőségeit maximálisan kihasználja, és a szociális juttatásokban az élen jár” – emelte ki Majoros Gábor, a VADEX Mezőföldi Zrt. vezérigazgatója.

A téli időszak különösen nehéz a hajléktalanellátás szempontjából, Székesfehérvár országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, emberfeletti munkát végeznek a Székesfehérvári Kríziskezelő Központ munkatársai.

“Köszönjük szépen a kríziskezelő minden munkatársának, hogy ilyenkor is a fedélzeten vannak, helytállnak. Hamarosan indul a teajárat is, és felkeresik azokat, akik kint a környező erdőkben laknak, és befogadják azokat, akik hajlandók bejönni a szállóra. Ez egy emberfeletti munka, különösen ilyenkor” – mondta el Vargha Tamás.

A Székesfehérvári Kríziskezelő Központ hetente háromszor úgynevezett teajáratot üzemeltet, amely az utcán élőket keresi fel. Nemcsak meleg itallal, hanem a szükséges takarókkal, meleg ruhával segítik őket. A hajléktalanszállón még van szabad kapacitás, ám nem mindenki él a lehetőséggel.

forrás: fmc

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Élet Fája kihívás teljesítve

Következő cikk

Építkezz környezetbarát módon



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…