FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Gyászhír – Erdélyi Gábor [76]

A Gemenc Zrt. megrendülten tudatja, hogy 2022. május 21-én elhunyt Erdélyi Gábor, a Gemenc Zrt. nyugalmazott erdészetvezetője.

Gyakornokként kezdte pályáját a Gemenc Zrt. jogelődjénél, a Dunaártéri Állami Erdőgazdaságnál 1961-ben. 1968-ban erdésztechnikusként végzett Sopronban és a bátaszéki fűrésztelep vezetője lett. A lerobbant üzem fellendítéséért 1971-ben miniszteri kitüntetést kapott. A következő évben Pörbölyre került, itt a megkezdett fűrészüzemi beruházás befejezése, majd a termelés elindítása lett az első feladata.

1979-ben lett az erdőgazdaság érsekcsanádi fűrészüzemének a vezetője. Itt 1989-re felépült a svéd technológián alapuló rövidfa feldolgozására alkalmas üzem, amely számítógépes vezérlő rendszerével a legmodernebb volt az országban.

1991-ben erdészetvezetőként tért vissza Pörbölyre. Az új raklapelem gyártó technológia beüzemelését követően  2007-re korszerű fűrészpor elszívó technológia és faaprítékot hasznosító hőközpont támogatta a termelést.

2003-ban az erdészet szociális épületének átalakításával létrejött a Gemenc Erdészeti Erdei Iskola.

A nyugdíjazását követő három évről így emlékezett:

“2008-ban nyugdíjas lettem, de még nem hagytam el Gemencet. Tanácsadóként végre szabadon járhattam az erdőt, 4 órás munkaidőmben 12-14 órát tölthettem a területen, bejárva Gemenc minden zegét-zugát.”

erdélyigábor

2015-ben a földművelésügyi miniszter az Életfa Emlékplakett Bronz fokozata kitüntetést adományozta Erdélyi Gábornak, a gyakorlati erdőgazdálkodás, a fafeldolgozás területén hosszú időn át végzett szakmai és vezetői munkája elismeréseként.

EG_gyászjel
Előző cikk

TANAP Állami Erdészet új vezetője

Következő cikk

Erdőtűz közeli közösségek védelme



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…