FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Gyászhír – Rácz József [86]

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy dr. Rácz József az Erdőmérnöki Kar nyugalmazott docense, volt dékánhelyettese életének 86. évében, 2022. május 19-én elhunyt.

Erdőmérnöki oklevelét 1959-ben szerezte meg.
Végzés után az OEF 10. sz. Erdőrendezősége, Miskolcon műszaki előadóként dolgozott.
1960-ban tért vissza Sopronba, az Erdőmérnöki Főiskola Szállítástani Tanszékére.
Kezdetben az Erdészeti Szállítástan, majd a tantárgy nevének megváltoztatása után az Erdészeti Útépítéstan gyakorlatait tartotta. Később az Erdészeti szállítástan és az Erdészeti útépítéstan előadására kapott megbízást.
1966-ban a tanszék átvette az Erdészeti Vízgazdálkodástan tantárgy oktatását. Kutatási, műszaki fejlesztési munkái az oktatott tárgyakhoz kapcsolódtak. A tervei szerint megvalósult létesítmények gyakorlati tapasztalat szerzésére biztosítottak lehetőséget. Kezdeményezésére indult el a tanszék keretében működő Hidegvízvölgvi Erdészeti Hidrológiai Állomás létesítése, amely kedvező kutatási lehetőségeket nyújt.
1981-1984 között az Erdőmérnöki Karának dékánhelyettese.
1987-től 1993-ig az Erdőmérnöki Kara Erdőhasználati és Feltárási, illetve átszervezés után az Erdőfeltárási és Vízgazdálkodási Tanszék vezetője.
25 könyvrészlet és egyetemi jegyzet írásában vett részt.
Munkáját Erdészeti és Faipari Egyetem kiváló dolgozója, Pedagógus Szolgálatért Emlékérem, Kaán Károly Emlékérem, Pro Aqua Emlékérem adományozásával ismerték el.

Soproni Egyetem

Előző cikk

Erdészeti Politikai Ankét

Következő cikk

Faültetéssel a zöldebb jövőért



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések