FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Gyászhír – Frey Antal [91]

Fájó szívvel tudatjuk, hogy Frey Antal a Vérteserdő Zrt. volt dolgozója, a Vértesi Erdőgazdaság Kisbéri Erdészetének vezetője, az egykori Császári Erdészetének pedig műszaki vezetője, majd a Budapesti Erdőfelügyelőség erdőfelügyelője, életének 91. évében 2022. július 23-án elhunyt. Búcsúztatása 2022. augusztus 3-án (szerdán) 15 órakor lesz Pusztavámon a katolikus temető ravatalozójában a római katolikus vallás szertartása szerint.

Frey Antal 1931-ben Pusztavámon született. Az erdészet már gyermekkorában meghatározó volt számára, édesapja ugyanis az erdészet dolgozója volt. Középiskola elvégzése után, 1951-ben nyert felvételt a Soproni Erdőmérnöki Főiskolára, ahol 1957-ben végzett.
1957 májusától a Vértesi Erdőgazdaság Császári Erdészeténél dolgozott fahasználati műszaki vezetőként, majd a 70′-s évek közepétől a Budapesti Erdőfelügyelőség Tatabányai Osztályán.
A 80′-s évektől az osztály vezetői teendőit is ellátta, 1991-ben vonult nyugdíjba.
Egész szakmai pályafutása során nagy megbecsülés övezte úgy az erdőgazdasági, mint a felügyeleti munkatársai részéről. Országos Erdészeti Egyesületi tagságát nyugdíjazása után is fenntartotta a 2000′-s évek elejétől, mint a Vértesi Helyi Csoport tagja.

A magyar erdészeti felsőoktatás terén elévülhetetlen érdemeket szerzett azzal, hogy egykori professzora Magyar János kérésére 1956 telén küldetést vállalt az akkor osztrák emigrációban lévő főiskolai tanári kar és diákság számára eljuttatva a hírt arról, hogy zárt határidőben biztosítsa az internáltakat a Magyarországra történő – mindenféle retorzió nélküli – visszatérés lehetőségéről.
A lehetőséggel élve a diákság cca. 20 %-a visszatért, ezzel lehetővé téve az erdőmérnök képzés soproni folytonosságát a nehéz történelmi időszakban is.

Nyugodjék békében!

(Vérteserdő Zrt.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Látogatás a rózsahegyi papírgyárban

Következő cikk

Élénk tűzifapiac



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések