FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Tűz ütött ki a Hortobágyon

Kétszáz hektárra becsülik azt a területet, amelyen foltokban kapott lángra az erdő aljnövényzete és nádas-bozótos területek Tiszafüred-Kócsújfalu határában, a Hortobágyi Nemzeti Parkban.

A tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, továbbra is nagy erőkkel oltják a lángokat, ám a nehezen megközelíthető részek és a fel-feltámadó szél miatt elhúzódó munkálatokra lehet számítani. A helyszínre riasztották a hajdúszoboszlói, a mezőkövesdi, a tiszafüredi, a karcagi, a füzesabonyi, a tiszaújvárosi, a hajdúnánási, a debreceni, a hajdúböszörményi és a hevesi hivatásos, továbbá az egyeki önkormányzati tűzoltókat. Munkájukat négy erőgép segíti, amelyek körbetárcsázzák a területeket, a felderítésbe pedig drónt is bevontak.

forrás: katasztrófavédelem, időkép

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Orosz erdőtüzek miatt szükségállapot

Következő cikk

Románia lendületesen erdősítStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…