FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Tűz ütött ki a Hortobágyon

Kétszáz hektárra becsülik azt a területet, amelyen foltokban kapott lángra az erdő aljnövényzete és nádas-bozótos területek Tiszafüred-Kócsújfalu határában, a Hortobágyi Nemzeti Parkban.

A tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, továbbra is nagy erőkkel oltják a lángokat, ám a nehezen megközelíthető részek és a fel-feltámadó szél miatt elhúzódó munkálatokra lehet számítani. A helyszínre riasztották a hajdúszoboszlói, a mezőkövesdi, a tiszafüredi, a karcagi, a füzesabonyi, a tiszaújvárosi, a hajdúnánási, a debreceni, a hajdúböszörményi és a hevesi hivatásos, továbbá az egyeki önkormányzati tűzoltókat. Munkájukat négy erőgép segíti, amelyek körbetárcsázzák a területeket, a felderítésbe pedig drónt is bevontak.

forrás: katasztrófavédelem, időkép

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Orosz erdőtüzek miatt szükségállapot

Következő cikk

Románia lendületesen erdősít



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…