FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdőtűz Soltszentimre mellett

Tűzoltók oltják 2022. július 13-án az Izsák és Soltszentimre közötti erdőben délután keletkezett tüzet. Mintegy ötven hektáron égett részben az aljnövényzet, részben a fák koronája. MTI/Donka Ferenc

Több mint ötven hektáron égett az Izsák és Soltszentimre közötti erdős terület, a szerda este keletkezett tűzben egy lovas major több épülete is kigyulladt.


frissítés 2022.07.15. 06:24
Még zajlik annak a tűznek az oltása, amely Izsák és Soltszentimre között keletkezett még szerda este. Egy több mint háromszáz hektáros területből mintegy ötven-nyolcvan hektáron égett részben az aljnövényzet, részben a fák koronája. A terület vízhiányos és nehezen járható, mintegy harmincöt gócpontban van izzás, ezért elhúzódó tűzoltási munkálatokra lehet számítani. A tűzesethez összesen tizennyolc településről, harminchét járművel, százkét tűzoltó vonult ki. A tüzet csütörtök estére sikerült körülhatárolni. – forrás: Katasztrófavédelem


A tüzet sikerült megfékezni, de a száraz időjárás miatt húsz tűzoltóautó estig a helyszínen marad, és a tűzoltók figyelik az esetenként visszagyulladó aljnövényzetet − tájékoztatta a Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelem csütörtök reggel az MTI-t.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szerda éjszaka azt közölte, hogy tizenhét település száztizennégy tűzoltója oltja a tüzet, amely az aljnövényzetet és részben a fák koronáját érintette.

Az érintett területen hat lakott tanya van, ezekben nem tett kárt a tűz, de az épületekből négy embert kimenekítettek. A lángok megfékezését négy traktor is segítette. A turisztikai célokat is szolgáló lovas majorban − ahonnan az állatokat már korábban kimentették − kigyulladt több épület és egy ponyvafedésű karám.

forrás: MTI

1 megjegyzés
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Hatalmas tűz volt Piliscsabán

Következő cikk

Erdőtüzek pusztítanak Európa-szerte



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések