FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Ikea kínálatbővülést jelentett be

Az Ikea európai elosztóközpontjainak készletszintje mostanra elérte a járvány előtti szintet, mivel a szállítási útvonalak „felszabadultak”. A lakberendezési óriáscég a globális ellátási láncok zavarai közepette karcsúsította termékkínálatát, hogy biztosítsa a készletek elérhetőségét. Most megfordult ez a folyamat, és elkezdik bővíteni a kínálatot.

Az Ikea európai raktárai már teljesen feltöltöttek, mivel az ellátási lánc zavarai enyhülnek. A bútor- és lakberendezési óriáscég korábban csökkentette kínálatát, hogy üzletei készleten maradjanak a globális ellátási lánc válsága alatt, de most elkezdi bővíteni termékkínálatát.

“Európai üzleteink ismét a 2019-es készletszinteken vannak” – mondta Tolga Oncu, az Ikea legtöbb üzletét világszerte üzemeltető Ingka Group kiskereskedelmi vezetője a Retail Gazette szerint.

A korábban eldugult áruforgalmi csatornák kezdtek rendeződni.

“Egyes szállítási folyosók javulni kezdtek, gördülékenyebb az áruforgalom, rövidülnek az átfutási idők a beszállítóktól az üzleteinkig. A beszállítóink azt mondják, hogy egyre több kapacitásuk van az áruk szállítására.”

Az Ikea az elmúlt évben nagyokat küzdött az árukészletek optimalizálásáért, átirányította az árukat a raktárak között, és több hajót is béreltek, hogy elegendő készlettel rendelkezzenek. Az áruházlánc számára előnyös volt, hogy az Európában értékesített termékek mintegy 70 százalékát a kontinensen belül gyártják, ami csökkentette a szállítási távolságokat. Oncu azonban azt is közölte, hogy az Európán kívüli ellátási folyamatokban még mindig egy sor problémával kell megküzdeniük.

forrás: napi.hu

Előző cikk

Saint-Gobain eladja dániai faüzemeit

Következő cikk

Matuzsálem platán a Cseke-tó partjánStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

ÉKM lesz az ÉBM

Az Építési és Beruházási Minisztérium 2022. decemberétől Építési és Közlekedési Minisztérium elnevezéssel működik tovább. Lázár János építési és…
Total
28
Share