FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Ikea kínálatbővülést jelentett be

Az Ikea európai elosztóközpontjainak készletszintje mostanra elérte a járvány előtti szintet, mivel a szállítási útvonalak „felszabadultak”. A lakberendezési óriáscég a globális ellátási láncok zavarai közepette karcsúsította termékkínálatát, hogy biztosítsa a készletek elérhetőségét. Most megfordult ez a folyamat, és elkezdik bővíteni a kínálatot.

Az Ikea európai raktárai már teljesen feltöltöttek, mivel az ellátási lánc zavarai enyhülnek. A bútor- és lakberendezési óriáscég korábban csökkentette kínálatát, hogy üzletei készleten maradjanak a globális ellátási lánc válsága alatt, de most elkezdi bővíteni termékkínálatát.

“Európai üzleteink ismét a 2019-es készletszinteken vannak” – mondta Tolga Oncu, az Ikea legtöbb üzletét világszerte üzemeltető Ingka Group kiskereskedelmi vezetője a Retail Gazette szerint.

A korábban eldugult áruforgalmi csatornák kezdtek rendeződni.

“Egyes szállítási folyosók javulni kezdtek, gördülékenyebb az áruforgalom, rövidülnek az átfutási idők a beszállítóktól az üzleteinkig. A beszállítóink azt mondják, hogy egyre több kapacitásuk van az áruk szállítására.”

Az Ikea az elmúlt évben nagyokat küzdött az árukészletek optimalizálásáért, átirányította az árukat a raktárak között, és több hajót is béreltek, hogy elegendő készlettel rendelkezzenek. Az áruházlánc számára előnyös volt, hogy az Európában értékesített termékek mintegy 70 százalékát a kontinensen belül gyártják, ami csökkentette a szállítási távolságokat. Oncu azonban azt is közölte, hogy az Európán kívüli ellátási folyamatokban még mindig egy sor problémával kell megküzdeniük.

forrás: napi.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Saint-Gobain eladja dániai faüzemeit

Következő cikk

Matuzsálem platán a Cseke-tó partján



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések