FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Románia – tűzifa-árkompenzáció

Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter Facebook-bejegyzésében közölte, hogy megoldást keresnek a téli időszakra a tűzifa biztosítására és megvásárlásának támogatására.

„A lakosság számára a téli tűzifa biztosítása az energiaválság okozta körülmények között komoly kihívás lesz. Ezért támogatnunk kell a lakosságot a faanyag megvásárlásában, és kormányzati szinten olyan támogatási programot készítünk elő, amelyen keresztül a tűzifa árának egy részét kompenzáljuk” – írta hivatalos Facebook-oldalán Tánczos Barna környezetvédelmi, erdészeti és vízgazdálkodási miniszter.

A tárcavezető tudatta, csütörtökön a Silva Szakszervezeti Szövetség képviselőivel találkozott, és egyeztetett a Romsilva állami erdőgazdálkodási vállalat adminisztrációjával kapcsolatos kérdésekről, a bérekről, valamint a tűzifa biztosításáról.

„A Romsilva tevékenysége nyereséget termel az államkassza számára, de minden bizonnyal hatékonyabbá tehető, ezért megoldásokat keresünk a Romsilva ügykezelésének hatékonyabbá tételére és az erdészet területén az illegális tevékenység visszaszorítására” – jelentette ki bejegyzésében a miniszter.

Arról egyelőre semmilyen részletet nem árult el, hogy az tűzifavásárlást milyen mértékben tervezik támogatni a kompenzáció formájában.

forrás: maszol.ro 08-25

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Vízmegtartás, vízgazdálkodás

Következő cikk

Klímatudatos bútorokStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések