FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Új Nemzeti Kiválóság Program

A 2022/23-as tanévben minden eddiginél több, összesen 2192 pályázat kapott kedvező elbírálást az Új Nemzeti Kiválóság Programban – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben azt írták, hogy az idei tanév felhívásaira majdnem 4000 pályázat érkezett, amelyeknek 56 százaléka nyert ösztöndíjat, így a négymilliárd forintnyi keretösszegből 2192 pályázat kapott kedvező elbírálást. Ez 17 százalékkal több az előző évhez képest.

(FATÁJ kiegészítés: a programban a Soproni Egyetem képzésein résztvevők 24 pályázata nyert támogatást, mindösszesen 35 420 000 forint értékben.)

A program támogatásaira már hét éve pályázhatnak alap-, mester- és doktori képzésben részt vevő hallgatók, doktorjelöltek, fiatal oktatók és kutatók, valamint külön alprogram szól a felsőoktatásba most belépő diákoknak. A nyertes pályázók – konstrukciótól függően – havi nettó 100-200 ezer forint támogatásban részesülnek akár 12 hónapon keresztül, míg az őket fogadó felsőoktatási intézmények a saját pályázóik által elnyert ösztöndíj 40 százalékának megfelelő kutatási-működési támogatást kapnak – ismertették a pályázat részleteit.

A közleményben idézték György Lászlót, a KIM innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkárát, aki kiemelte, a kormány célja, hogy 2030-ra Magyarország Kelet-Közép Európa tudásközpontja legyen és, minél több fiatal válassza a kutatói pályát, munkájukból pedig világszínvonalú tudományos eredmények, új megoldások, eljárások, innovációk jöjjenek létre, amelyek jelentős gazdasági és társadalmi haszonnal bírnak. Ezt segíti az ÚNKP is – fűzte hozzá.

forrás: NKFIH

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Rekordmértékű béremelés várható

Következő cikk

Pusztít a tölgy-csipkéspoloskaStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Gyászhír – Szélessy György [78]

Szomorúan értesítjük olvasóinkat, hogy Szélessy György, az Életfa Emlékplakett Bronz fokozatával kitüntetett erdésztechnikus, az FM Erdőrendezési Szolgálat egykori…
Tovább

Gyászhír – Kenyeres Pál [80]

Mély fájdalommal értesítjük olvasóinkat, hogy Kenyeres Pál faipari gépészmérnök, erdésztechnikus, a hazai falemezipar és fakereskedelem jó ismert személyisége,…