FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Ombudsman guthi emlékfája

2021. június 30-án dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa, valamint dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó helyettese lisztes berkenyét – amely a 2021-es év fája lett az erdész szakemberek és az érdeklődők szavazata alapján – ültetett a Vadászati és Természeti Világkiállítás jegyében 2018-ban telepített emlékerdőben. 

Ezt követően a Nyírerdő Zrt., illetve a Gúthi Erdészet vezetősége szakvezetéssel kísért bemutatót tartott több helyszínt érintve a térség erdőgazdálkodásáról, ismertetve az általuk végzett erdőgazdálkodási és vadgazdálkodási jó gyakorlatokat és az azzal kapcsolatos kihívásokat.

Később történeti ismertetővel egybekötve megtekintették Nyíradony határában, az erdőben található 13. században épült monostor maradványait, a műemléki védelem alatt álló gúthi templomromot.

A szakmai programon Zambó Péter erdőkért felelős államtitkár, Szentpéteri Sándor erdőkért felelős helyettes államtitkár, valamint Dr. Szalacsi Árpád, a Nyírerdő Zrt. vezérigazgatója is részt vett.

forrás: AJBH

1 megjegyzés
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Pusztuló lucfenyvesek helyére őshonos fák

Következő cikk

EU Számvevőszék a EU erdőkrőlStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések