FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Felújított gyermekotthon átadása

Az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára a jövő nemzedékek iránti elköteleződésnek nevezte a gyermekek érdekében tett erőfeszítéseket.

Zambó Péter hangsúlyozta, hogy a gyermekotthonok ombudsmani felújítási programja keretében a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) és az állami erdőgazdaságok, köztük a Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vállalt szerepet az intézmény felújításában társadalmi összefogással. Mint mondta, az erdészetek a következő nemzedékek életminőségét hivatottak javítani, ennek szép példájának nevezte a gyermekotthonok felújítása mellett az erdei vándortáborok szervezését.

Átadó (Veszprém-Gyulafirátóti Befogadó Gyermekotthon)

Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa azt hangsúlyozta, hogy a 2021-ben megkezdett gyermekotthon-felújítási programnak köszönhetően több befogadó létesítmény megújult. A program országos folytatásához várják az állami és nem állami szervek csatlakozását – tette hozzá.

Farsang Tamás dandártábornok, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának gazdasági és informatikai helyettese úgy fogalmazott, hogy a fogvatartottak reintegrációjának leghatékonyabb eszköze a munka. Az otthon felújításán 12-14 fogvatartott dolgozott mintegy 1200 munkaórán át – tette hozzá.

Erdei Sándor, az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója szerint az otthonokért megvalósult összefogás azt üzeni a világnak, hogy a gyermekvédelem közös feladat.

forrás: AM Sajtóiroda

Előző cikk

Erdőtűz, bozóttűz volt Erdélyben

Következő cikk

SEFAG Zrt. az egészséges erdőkért…Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések