FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Felújított gyermekotthon átadása

Az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára a jövő nemzedékek iránti elköteleződésnek nevezte a gyermekek érdekében tett erőfeszítéseket.

Zambó Péter hangsúlyozta, hogy a gyermekotthonok ombudsmani felújítási programja keretében a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) és az állami erdőgazdaságok, köztük a Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vállalt szerepet az intézmény felújításában társadalmi összefogással. Mint mondta, az erdészetek a következő nemzedékek életminőségét hivatottak javítani, ennek szép példájának nevezte a gyermekotthonok felújítása mellett az erdei vándortáborok szervezését.

Átadó (Veszprém-Gyulafirátóti Befogadó Gyermekotthon)

Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa azt hangsúlyozta, hogy a 2021-ben megkezdett gyermekotthon-felújítási programnak köszönhetően több befogadó létesítmény megújult. A program országos folytatásához várják az állami és nem állami szervek csatlakozását – tette hozzá.

Farsang Tamás dandártábornok, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának gazdasági és informatikai helyettese úgy fogalmazott, hogy a fogvatartottak reintegrációjának leghatékonyabb eszköze a munka. Az otthon felújításán 12-14 fogvatartott dolgozott mintegy 1200 munkaórán át – tette hozzá.

Erdei Sándor, az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója szerint az otthonokért megvalósult összefogás azt üzeni a világnak, hogy a gyermekvédelem közös feladat.

forrás: AM Sajtóiroda

Előző cikk

Erdőtűz, bozóttűz volt Erdélyben

Következő cikk

SEFAG Zrt. az egészséges erdőkért…



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…