FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Treevive – erdei szénelnyelés gyorsító

A Treevive, az erdészeti szén-dioxid-elnyelés gyorsítója azért indult, hogy áthidalja a pénzügyi megoldásokra szoruló erdészeti tájprojektek és a bankképes erdészeti projekteket kereső vállalatok és befektetők közötti szakadékot.

Az erdészeti ágazatban működő Form International menedzsment-, befektetési és tanácsadó cég által kezdeményezett Treevive célja, hogy több mint 30 befektetésre alkalmas trópusi erdei szén-dioxid-elnyelő tájprojektet fejlesszen ki, és összekapcsolja őket az éghajlat-finanszírozással, hogy 2030-ig kétmillió hektárnyi trópusi erdészeti tájat megőrizzenek, helyreállítsanak és fenntartható módon kezeljenek, amelyek 30 megatonna CO2-t kötnek meg.

Az erdőkben rejlő, az éghajlatváltozás mérséklésére és a biológiai sokféleség csökkenésének megállítására irányuló potenciál ellenére az erdészeti tájak még mindig alulfinanszírozottak, miközben egyre több vállalat és befektető vállal nagyra törő éghajlati és biológiai sokféleséggel kapcsolatos kötelezettségeket.

A Treevive ezért finanszírozással és technikai segítségnyújtással támogatja a trópusi erdőprojekt-tulajdonosokat, hogy felgyorsítsa a projektjük szén-dioxid-elnyelési értékének fejlesztését.

A projekt a jelentések szerint útmutatást nyújt e projektek eredményeinek – beleértve a biológiai sokféleség és a helyi közösségek számára nyújtott előnyöket – értékesítéséhez is, azáltal, hogy az elkerülhetetlen CO2-kibocsátásukat ellensúlyozni kívánó vállalatoknak magas minőségű szén-dioxid-krediteket, a befektetőknek pedig bankképes erdészeti tájprojekteket kínál.

Paul Hol, a Form International vezérigazgatója így nyilatkozott: “Ily módon oda akarjuk irányítani az éghajlat-politikai finanszírozást, ahol arra a legnagyobb szükség van. Ez egy felhívás a befektetők és a vállalatok számára, hogy csatlakozzanak hozzánk a trópusi erdők megőrzését, helyreállítását és fenntartható kezelését célzó hosszú távú éghajlat-politikai finanszírozás felgyorsítása érdekében.”

A Treevive sajtóközleménye szerint a Treevive mögött álló csapat már kapcsolatba lépett az első befektetőkkel és projektekkel.

szerk/ford: Tóth János, forrás: Treevive

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

WEINMANN Treff: az ácsipar találkozóhelye

Következő cikk

Atlassian Central - 182 m magas faépület



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések