FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

WEINMANN Treff: az ácsipar találkozóhelye

November 16-17. között a WEINMANN ismét a gyárába invitálja partnereit, hogy betekintést nyújtson a korszerű faépítészeti- és készházgyártó gépek, technológiák világába. A gyár, illetve a bemutatott gépek megtekintése mellett a gyakorlati szakmai előadások körképet adnak az aktuális faépítészeti trendekről. Így például téma lesz a többszintes épületek építése faszerkezettel, vagy a moduláris építés fából. Érdekesnek ígérkezik a partnercégek kísérő szakkiállítása számos témában, úgymint szoftverek, rögzítőberendezések, szerszámok és szigetelési megoldások. 

A faépítészeti szakma éves találkozóhelyének számító rendezvény főbb eseményei:

  • a legújabb gépek, technológiák és az átfogó szolgáltatási kör bemutatása
  • szakmai előadások és szakkiállítás a partnercégek részéről
  • személyes eszmecserék az iparági szakértőivel

A faépítészettel foglalkozó cégeket körülvevő piaci környezet folyamatosan változik, és új igényeket támaszt az építési módokkal és a felhasznált anyagokkal szemben. Emellett vannak olyan nehézségek, mint a szakképzett munkaerő hiánya, a generációváltás problémája, vagy az a kérdés, hogy a vállalat hogyan pozicionáljon a sikeres jövő érdekében. A WEINMANN végigkíséri ügyfeleit a sikeres jövő felé vezető úton. A hangsúly három alapvető tényezőn van:

P, mint partnerség

Egy igazi partner nem csupán terméket szállít, hanem megoldásokat. Mit is jelent ez? A faépítő cégeknek többre van szükségük, mint pusztán gépekre. A WEINMANN előre gondolkodik, és mélyreható ismeretekkel járul hozzá, hogy a legjobbat érje el ügyfelei számára.

M, mint munkaerő

A munkaerőhiány az egyik legnagyobb kihívás az iparban. Ezért egyre fontosabb, hogy a meglévő alkalmazottak számára a lehető legjobb munkahelyet biztosítsuk. A WEINMANN által kínált gépek és  korszerű technológiák megkönnyítik, kényelmesebbé teszik a munkát. 

I, mint invesztíció

A cégek számára az automatizálásba való befektetés stratégiai fontosságú döntés. A vállalat jövőbeni életképessége is múlhat ezen. Éppen ezért a WEINMANN a partnerei számára egy átfogóbb szemlélettel igyekszik tanácsokat adni.

Globális partner a faépítészetben

A WEINMANN a vevővel közösen megvizsgálja a kiindulási helyzetet, elemzi a körülményeket és a követelményeket, majd ez alapján fejleszt ki megoldásokat – cégre szabottan. Az alkalmazottak szükséges képesítéséhez is számos lehetőség áll rendelkezésre. A gépekre, rendszerekre vagy szoftverekre vonatkozó képzések mellett a WEINMANN folyamatos továbbképzéseket és képesítéseket kínál, hogy ideálisan felkészítse a faházgyártókat a jelenlegi és jövőbeli kihívásokra.

Hozzáértő és megbízható partnerként számos szolgáltatással is támogatja ügyfeleit – innovációkkal és a hagyományosan megszokott lehetőségekkel az alkatrészkezeléstől az ellenőrzésen és karbantartáson át a távoli szervizelési vagy modernizációs lehetőségekig. Az e-shop az első állomás, ahol a partnerek gyorsan és egyszerűen megtalálhatják a megfelelő alkatrészeket, egyéb szolgáltatásokat, és Upgrade-ket.

Megoldások a gyártás, valamint az egész vállalat számára

A WEINMANN termékportfóliójában korszerű gépeket és technológiákat kínál minden építési módhoz – a gerendaháztól a könnyűszerkezetes épületek elemeinek gyártásáig. Minden technológia moduláris felépítésű, így gyorsan és rugalmasan lehet reagálni a változó piaci igényekre. Minden berendezést egyedileg terveznek az adott ügyfél számára, a rendelkezésre álló hely és a mindenkori gyártott falszerkezetek, elemtípusok figyelembevételével. Minden tervezésnél a teljes folyamatot elemzik és optimalizálják az anyagmozgatással, a szoftver illeszthetőséggel és az alkalmazottak képzésével együtt, így az ügyfél komplett megoldást kap – a saját igényeire szabva.

Ezek a rendszerkoncepciók a WEINMANN Treff-en élőben kerülnek bemutatásra, és lehetőség nyílik egyéni konzultációkra is.

Izgalmas előadások az iparág szakértőitől

Szerda, november 16. 

11:15 A favázas építkezés lehetősége többszintes épületekben. 
Előadó: Alexander Leib | HOLZBAUINGENIEURE GmbH 
14:00 A hagyományos ácsipartól az innovatív moduláris gyártásig. 
Előadó: Stefan Höötmann | SH Holz & Modulbau GmbH 
15:00 Kihívások a nagyobb létesítmények építésében a kis- és közepes méretű cégek számára. 
Előadó: Holger Hoefle | Zimmerei Höfle GmbH 
16:00 Munkavállalók képesítése – a munka előkészítésétől a kész elemig. 
Előadó: dr Sonja Engelhart | WEINMANN Holzbausystemtechnik GmbH

Csütörtök, november 17.

10:00 Fahibrid konstrukció – a hagyományos építés átalakulóban.
Előadó: Florian Mairhofer, Gottlob-Rommel GmbH & Co. KG
11:00 Optimális gyártás és ökonomikus építés – magasabb termelékenység a rendezett folyamatok révén. Betekintés egy optimalizálási projektbe a Gebr. Schütt KG-nél.
Előadók:
Tillmann Schütt, Gebr. Schütt KG
Michael Postulart, SCHULER Consulting GmbH
14:00 Moduláris konstrukciók szériagyártása és váltás acélról fa tartószerkezetekre.
Előadó: Theodor Kaczmarczyk, MOD21 GmbH
15:00 Vállalati fejlesztés a szakmában – Hogyan alakítsam ki vállalkozásomat a jövőbe tekintve?
Előadó: Markus Berger, troove GmbH


(x) Lignomat Kft.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

WorldSkills - kiválósági érmes asztalosok

Következő cikk

Treevive - erdei szénelnyelés gyorsító



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések