FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Zöld küldetéssel – faültetés

A Zöld Küldetés Egyesület támogatásával, szakmai bevonásával és önkéntesei közreműködésével megújult a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság lépcsősora melletti terület.

A faültetés különösen a városi környezet ellensúlyozásában és kiegyensúlyozásában egyaránt fontos. A fák zöldfelülete, lombja javítja a levegő minőségét, megszűri a szálló port, szén-dioxidot semlegesít és oxigént juttat a levegőbe. A zöldfelületek, parkok látványa javítja az ott élők közérzetét, élhetőbbé teszi az urbánus életet, természetközelibbé varázsolja a mesterségesen épített környezetet.

A megyei Bűnmegelőzési Osztály több éve folytat prevenciós szemléletű környezeti nevelést, rendezvényeken, oktatási-nevelési intézményekben, táborokban. A természeti és épített értékeink védelme fontos szerepet tölt be bűnmegelőzési tevékenység interpretálásakor.

A látványos faültetéssel hangsúlyt kapott a rendőrség bűnmegelőzési tevékenysége fontossága, nyomatékot adva a környezet-, természet,- és állatvédelmi irányába kifejtett munkának.

A „Tiszától a Balatonig – add át a biztonság stafétáját!” projekt keretében a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály a jeles nap alkalmából a környeztünk védelmét szorgalmazó David Attenborough-tól származó idézetet „A mi felelősségünk minden tőlünk telhetőt megtenni azért, hogy egy olyan bolygón éljünk, amely nemcsak nekünk, hanem minden földi életnek otthont ad” adott át  a Zöld Küldetés Egyesület vezetőjének, Farkas Barta Katának, megköszönve a nemes cél érdekében megkezdett együttműködését.

forrás: police.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Erdőgazdálkodást átszervező lépéseket vár az LMP

Következő cikk

Év Fája 2022 díjazott fái



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések