FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Sikeresen zárult az INTERREG AT-HU EDUWOOD projekt

2022. december 12-én került sor az EDUWOOD – Bilateriáis faépítészeti és bútoripari oktatásfejlesztés című ATHU 166 számú projekt záró rendezvényére. A másfél éves projekt célja egy határon átívelő oktatási együttműködés kialakítása, illetve a kétoldalú faipari, faépítészeti és bútoripari oktatás fejlesztése volt az osztrák-magyar határrégióban.

A zárórendezvény online, két szekcióban került megrendezésre.

Az első szekció résztvevői a projektben részt vett partnerek és döntéshozók voltak.

A szekció előadásai során bemutatásra került az Eduwood projekt keretében megvalósult projektmunka, a kifejlesztett skillshare platform. A résztvevők első kézből ismerhették meg a projektben részt vett szakközépiskolák tapasztalatait: a tanulmányutak nagy sikerét és hasznosságát, a középiskolai faipari oktatás erősítését.

A második szekcióban középiskolás diákok kaptak tájékoztatást az Eduwood platformról.

A projekt keretében létrejött skillshare platform a faipari oktatás megújításának eszköze, lehetőséget ad a szakmaspecifikus tapasztalatok megosztására. A platformról bővebben a itt tájékozódhat.

A szekció fő előadásának célja a faipari közösségi online platform koncepció áttekintése, a platform használatának bemutatása volt. A diákok tájékoztatást kaptak, hogyan lehet közös projektet, csoportot létrehozni, hogyan vehetnek rész MOOC kurzuson, hol találhatnak információt aktuális munkalehetőséget, hogyan valósulhat meg a tanár-diák kapcsolat. Szó esett a platform előnyeiről és könnyű használatáról.

Az Eduwood tudásmegosztó platformjához minden érdeklődő csatlakozhat a www.eduwood.org oldalon.

Az ATHU166 azonosító számú, „Eduwood – Bilateriáis faépítészeti és bútoripari oktatásfejlesztés” című projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, az Interreg V-A Ausztria-Magyarország program negyedik, „Az intézményi kapacitás javítása és hatékony közigazgatás (TO11)” prioritásán belül valósul meg 2022. decemberéig, mindösszesen 327 440 euró elszámolható költségvetéssel.

forrás: EduWood

Előző cikk

PEFC - konfliktusfa továbbra sem használható

Következő cikk

Egyedi műalkotások az erdőből



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések