FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Faépítészeti bravúr

BouyguesBatiment IDF – Mathieu Tommy Martin

Elkészült a Saint-Denis-i olimpiai vízi központ fa vázszerkezete. Ez a világ legnagyobb (90 méter fesztávolság), fából készült, homorú tetőszerkezete, ami példátlan építészeti teljesítmény.

A Solideo, az olimpiai építmények kivitelezésével megbízott közintézmény 2022. október 27-én, egy héttel az utolsó tartó-elem beszerelése után mutatta be az egyedülálló építmény képeit.

Ez a világ legnagyobb homorú, fából készült függesztett tető-szerkezete, amelynek fesztávolsága 90 méter. 2020-ban, amikor a vízi központ első képeit felfedték, Patrick Ollier, a Nagy-Párizsi Metropolisz elnöke a Szajna-Saint-Denis című lapnak nyilatkozva kijelentette, hogy “a vízi központ megépítése fontos kérdés a területi egyensúly helyreállítása szempontjából, és a nagyvárosi terület gazdasági fellendülését szolgálja”.

Architectes-VenhoevenCS-Ateliers-2/3/4

A Plaine Saulnier ZAC szívében, a Stade de France-szal szemben található létesítmény egy 50 méteres, 10 pályás medencével, a francia búvárközpontnak otthont adó búvármedencével és 2500 férőhelyes lelátóval fog rendelkezni.

VenhoevenCS et Ateliers 2/3/4/

szerk/ford: Tóth János, forrás: actu.fr

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

MAKÉSZ klímavédelmi állásfoglalása

Következő cikk

NAV - online pénztárgépek adatai letölthetők



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések