FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

EduWood program

Középiskolások tettek látogatást az osztrák–magyar határtérség kiemelkedő jelentőségű bútoripari vállalatainál múlt hét csütörtökön, az Interreg EduWood szakmai tanulmányút keretében – tájékoztatta lapunkat a ZSZC Deák Ferenc Technikumának igazgatója, Rozmán Sándor.

A közös programon a HTL Mödling, a Vas Megyei Szakképzési Centrum Hefele Menyhért Szakképző Iskola, a Zalaegerszegi SZC Deák Ferenc Technikum és a Nagykanizsai SZC Zsigmondy Vilmos Technikum szaktanárai és diákjai vettek részt.

A fiatalok betekintést kaptak a térség egyik legnagyobb, mintegy hatszáz főt foglalkoztató bútoripari cége, az IKEA Industry Magyarország Kft. soproni gyárában folyó munkába, ahol a munkatársak zömében tömörfa és furnérozott laptermékeket gyártanak konyhákhoz.

Ezután ellátogattak a Sixay Furniture új, kópházi bemutatótermébe és üzemébe, valamint egy igazán különleges cég, a jachtokba és magánrepülőgépekbe belső tereket készítő osztrák F. List thomasbergi gyárába. A programban részt vevő fiatalok mindhárom helyszínen a legmodernebb technológiákkal, valamint termékfejlesztési és gyártási megoldásokkal ismerkedhettek meg – tette hozzá Rozmán Sándor.

forrás: ZAOL 12-08

Előző cikk

Kisasztalos verseny Zalaegerszegen

Következő cikk

Faipar és innováció



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések