FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Környezetbarát szigetelőrendszer

A STEICOtop szigetelőlapok gyorsan és egyszerűen lerakhatók- akár utólagosan is. Friss fenyő rostokból készül és nagyon hatékony hőszigetelő. Csökkentse energiaköltségét a STEICOtop szigetelőlappal a JAF Holz-tól!

SZIGETELÉSI ÖTLETEK AZ ENERGIA MEGTAKARÍTÁSÉRT

Különösen a jelenlegihez hasonló időszakban, amikor az energetikai hatékonysággal szemben támasztott követelmények folyamatosan növekednek, nagyon fontos az épületek megfelelő anyagokkal történő modernizálása. Az egyik legnagyobb hőveszteség a nem megfelelően szigetelt födém esetén keletkezhet, így a STEICOtop szigetelőlapok használatával a fűtési veszteség akár 80%-kal is csökkenthető egy nem szigetelt födémmel összehasonlítva. Beépített tetőterek esetén is nagyon jó megoldás a STEICOtop használata.

A robusztus STEICOtop szigetelőlapok szűk helyekre is beépíthetők, hőszigetelési tulajdonságaik pedig lenyűgözők. A STEICOtop termékek alapanyaga, a gyártó többi termékéhez hasonlóan, fenntartható erdőgazdálkodásból származó tűlevelű fából készül. A farost szigetelőanyagokkal történő szigetelés egyszerű, a termékek beépítése az adott feladatra legcélszerűbben kialakított formátumnak köszönhetően gyors, valamint nagyon jó megoldás az épület hőveszteségének csökkentésére.

EGYSZERŰ BEÉPÍTÉS

A praktikus formátumnak köszönhetően a hőszigetelő lapok szűk helyeken is mozgathatók, akár padlásfeljárókon keresztül is eljuttathatók a kívánt beépítési helyre.

A STEICOtop szigetelőlapok egyszerűen, gyorsan és pontosan méretre vághatók.

Mivel a STEICOtop szigetelőlapok tompa éllel csatlakoznak, ezért javasolt két réteg lerakása, egymáshoz képest eltolt illesztésekkel. Vasbeton födém esetén két 80mm-es STEICOtop szigetelő réteg beépítése esetén 0,24 W/(m*K) U érték érhető el, két 100mm-es réteggel ez az U érték 0,20 W/(m*K) lesz.
A nehezen hozzáférhető helyeken és csomópontoknál a STEICOflex 036 termék nyújt elegáns megoldást.

(x) Jaf Holz Ungarn Kft.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Faanyagvédelem hőkezeléssel

Következő cikk

KSH – átlagkereset Magyarországon



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések