FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Hőszigetelő-falemez gyár indult

A Ziegler Csoport kevesebb mint egy év építési idő után megkezdte a hőszigetelő farostlapok gyártását az új DIEFFENBACHER üzemben. 2022. augusztus 30-án gyártották le az első lemezt az új grafenwöhri telephelyen.

Kevesebb mint egy évvel az építkezés megkezdése után már üzemel a hőszigetelő fa(rost)lemez (WFIB = wood fiber insulation board) üzem, amelyet az eppingeni DIEFFENBACHER szállított a bajor Ziegler csoport grafenwöhri telephelye számára. A Ziegler Group 2021. április 1-jén adta le a megrendelést a DIEFFENBACHER-nek. Az új üzem gyártósora 2022. augusztus 30-án kezdte meg a termelést. Annak ellenére, hogy a helyszínt rövid időn belül megváltoztatták az 50 km-re nyugatra fekvő Bärnauból Grafenwöhrbe, az új üzem építése mindössze öt hónappal később, 2021. szeptember 1-jén elkezdődött.

“Nagyon örülünk, hogy az új DIEFFENBACHER WFIB üzemünk ilyen gyorsan és sikeresen indult” – magyarázza Andreas Sandner, a Ziegler Group kereskedelmi ügyvezető igazgatója. A DIEFFENBACHER a teljes üzem szállítási körébe tartozott a szálszárító, az EVOjet M 2.0 ragasztórendszer, a formázóállomás és a formázósor az előpréssel, egy CSS folyamatos gőzsajtoló rendszer, a nyers kartonkezelő rendszer, az elektromosság és az automatizálás, valamint a MyDIEFFENBACHER digitális szervizplatform.

“Soha nem tudtuk volna elérni ezt a rekordot jelentő építési és befejezési időt partnereink, ebben az esetben különösen a DIEFFENBACHER teljes körű együttműködése nélkül. A helyszínváltoztatás és a világjárvány idején kialakult beszerzési válság még figyelemreméltóbbá tette ezt a teljesítményt” – mondja Sandner. “Köszönet illeti a DIEFFENBACHER teljes csapatát, amely hatalmas kihívásokat küzdött le, hogy megfeleljen a termékminőségre és az energiahatékonyságra vonatkozó követelményeinknek.”

A most elkészült WFIB-üzem mellett a Ziegler-csoport megbízta a DIEFFENBACHER-t egy másik szálszárító szállítására is a grafenwöhri telephelyen a rugalmas szigetelőszőnyegek gyártásához. Az építés júniusban kezdődött. A 10 tonna/órás kapacitású szárító a tervek szerint 2022 októberében áll üzembe.

szerk/ford: Tóth János, forrás: Diffenbacher 10-11

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Tovább nőtt az IKEA/Ingka csoport

Következő cikk

Betonüzem fala fából készült



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Faminta adomány a SOE FMKK-nak

Különleges, hazánkban ritkán látható famintákat adományozott a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karnak prof. dr. Sitkei György akadémikus. Sitkei…