FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

FIBOIS – a fagazdasági szakképzésekért

Bretagne-ban a régió által finanszírozott szakképzésekkel – az erdőgazdálkodástól kezdve a faiparon, fafeldolgozáson, a faépítésen és a bútoripari ágazaton keresztül az energetikai szektorig – segítenek a munkaerőhiány leküzdésében.

A Fibois Bretagne szakmaközi szervezet a foglalkoztatást és a munkaerő-toborzást kiemelt fontosságú kérdéssé tette, és mozgósít a vállalkozások támogatására. A stratégia új szakasza, amely az ágazat összes szakmájának láthatóvá tételét és a munkaerő-toborzást támogatja egész Franciaországban: a szakemberek és a jelentkezők számára létrehozott álláskereső oldal elindítása.

A www.metiers-foret-bois.org oldalon a szakemberek állásajánlatot tehetnek közzé, és önéletrajz-adatbázisban kereshetnek. Ez utóbbiak megtekinthetik az ajánlatokat és kitölthetik profiljukat. Az ingyenes platformon állásajánlatokat és az ágazathoz kapcsolódó állásokat, gyakornoki és munkatanulási programokat kereshetünk. A faiskolások, erdőtulajdonosok, erdőgazdálkodók, erdőgazdálkodók, szövetkezetek és erdészeti szakemberek, a fatüzelőanyag-gyártók, az elsődleges fafeldolgozással foglalkozó gyártók (fűrészelés, szeletelés, hámozás stb.), a másodlagos fafeldolgozással foglalkozó gyártók és kézművesek (csomagolás, bútorok, szerelvények, építőipar stb.) örömmel fogadják ezt az új, az igényeiknek megfelelő megoldást.

12 regionális faipari szakmai szervezet szövetsége = FIBOIS FRANCE

A Fibois France a 12 regionális erdészeti és faipari (fagazdasági) szervezetet tömörítő és összefogó szövetség. A nemzeti szinten kiváltságos tárgyalópartnerként közös hangot ad a hatóságoknak és a nemzeti partnereknek.

A Fibois France, a regionális erdészeti és faipari szakmaközi hálózat feladata az erdészeti és faipari témákkal kapcsolatos interregionális intézkedések kidolgozása:

- A FIBOIS közötti konzultáció és információcsere előmozdításával.
- Az eszközök, szolgáltatások és intézkedések helyi, regionális és interregionális keretek között történő végrehajtásának előmozdításával és támogatásával.
- A FIBOIS képviselete az erdészeti és faipari ágazatban működő nemzeti partnereknél.

szerk/ford: Tóth János, forrás: BatiJournal 12-06

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Szigetelő farostlemez - új beruházások

Következő cikk

Magyarország 365 fotópályázat nyertesei



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések