FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

1200 német erdőbirtokos találkozója

Az idei év mottója: “Az Ember. Az Erdő. Az Élet’, az Erdőbirtokosok fogadása 2023 rendezvény Berlinben csupa izgalom volt. A rendezvényt az AGDW – Die Waldeigentümer 2023. január 19-én tartotta meg két éves kényszerszünet után.

Cem Özdemir német szövetségi miniszter közel 1200 vendég előtt beszélt az erdőtulajdonosok hagyományos fogadásán a berlini Zöld Hét előestéjén: “Lenyűgöző, hogy az erdőtulajdonosok mennyire elkötelezettek a németországi erdők jövőjéről szóló vita iránt. A tét nagy: az erdőgazdaságok és az éghajlat szempontjából. Közös feladatunk, hogy az erdei ökoszisztémát alkalmassá tegyük a jövőre nézve. Erdő- és klímacsomagunkkal ezért támogatjuk az éghajlati válság következményeihez való alkalmazkodást és a biológiai sokféleség előmozdítását. Várom a jó eszmecserét.”

Az erdőtulajdonosok hesseni területi szövetsége volt idén a társszervezője az ünnepélyes találkozónak. A hesseni erdőtulajdonosokat a hesseni Környezetvédelmi, Éghajlatvédelmi, Mezőgazdasági és Fogyasztóvédelmi Minisztérium támogatta, amely a HessenForsttal együtt egy külön területen mutatkozott be. A pódiumon beszédet mondtak: Carl Anton Prinz zu Waldeck und Pyrmont, az AGDW elnökségi tagja és a hesseni erdőtulajdonosok szövetségének elnöke, Priska Hinz hesseni környezetvédelmi miniszter és Prof. Andreas Bitter, az AGDW elnöke.

A prominens vendégek között vannak a szövetségi minisztériumok és a hesseni környezetvédelmi, éghajlatvédelmi, mezőgazdasági és fogyasztóvédelmi minisztérium képviselői, valamint a Bundestag és a tartományi parlamentek számos tagja, egyesületek és vállalkozások képviselői, továbbá számos erdőtulajdonos Németország minden részéből.

Az érdekek főként nemzeti szinten, de európai és globális szinten is képviseltetik magukat. Emellett az egyesület több intézményben is részt vesz. A Nemzetközi Szövetség a Családi Erdőgazdálkodásért IFFA és az Európai Erdőtulajdonosok Szövetsége CEPF Központi Szövetségének tagjaiként az erdőtulajdonosok nagymértékben befolyásolják az európai és globális erdészeti politikát.

szerk/ford: Tóth János, forrás: WoodPanel

Előző cikk

Illegális favágások Kiskunhalason

Következő cikk

Faalapú BioGazdasági Fórum



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések