FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Mayr-Melnhof Holz CLT beruházása Ausztriában

Fotó: Mayr Melnhof Holz

A Mayr-Melnhof Holz 150 millió eurót fektet be leobeni üzemébe, és 50 munkahelyet kíván létrehozni ott. A tervek szerint alig két éven belül teljes körűen üzembe helyezhető az új keresztrétegelt fa (CLT) gyár.

A cég szerint ez a Mayr-Melnhof Holz csoport történetének legnagyobb beruházása. A keresztrétegelt fa gyártása a tervezett bővítés része. Beruháznak egy nagy teljesítményű válogató és gyalu üzembe, valamint egy teljesen automatizált magasraktárba is. Az új keresztrétegeltfa gyárral a jelenlegi évi 80.000 m³-ről évi 200.000 m³-re bővül a keresztrétegelt fa termelési kapacitása, figyelembe véve az erőteljes piaci növekedést.

Forrás: whatwood.ru

Kapcsolódó:

A Mayr Melnhof Holz honlapján az épülő magasraktárról ír: Előrelépés az automatizáció terén Leobenben a fűrészáru magasraktár. Ebben a cikkben a leobeni telephelyet, mint a CLT gyártás helyszínét említik, de a továbbiakban a magasraktárat részletezik, amit ezzel fejeznek be: A magasraktár 7.623 tárolóhellyel rendelkezik, a raktározási és átvételi kapacitás 62/71 csomag/óra. A cég a HÖRMANN Logistikot bízta meg a projekt megvalósításával. Az építkezés gőzerővel folyik, az üzembe helyezést 2022 decemberére tervezik.

A cég bemutatkozó menüjéből érhető el a leobeni gyár leírása. Ebben a helyszínt még mint fűrészüzemet és fapellet gyártó helyet mutatják be. Az 1850-ben alapított üzemben ma már 330-an dolgoznak. A fafajok: luc, jegenye és vörösfenyő. Az éves rönkfelvágás 1,2 millió m3, amiből évi mintegy 700 ezer m3 fűrészárut és 95 ezer tonna fapelletet állítanak elő. Érdemes megnyitni az üzemet bemutató oldalt és ott végiglapozni az üzem fotóit. Látványos felvételek. Az irodaház persze fából épült.

A cég termékei között természetesen a CLT (keresztrétegezett fa) bemutatást is megtalálhatjuk. E lapról pedig kapcsolókkal megismerhetjük termékük minden műszaki részletét is.

Forrás és fotó a kiegészítéshez: a fenti kapcsolók szerint.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Fahasználat MI bevonásával

Következő cikk

MobileForester – a 21. század erdészeinek



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Faminta adomány a SOE FMKK-nak

Különleges, hazánkban ritkán látható famintákat adományozott a Faipari Mérnöki és Kreatívipari Karnak prof. dr. Sitkei György akadémikus. Sitkei…