FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Ültess fát, életfát!

illusztráció

2006. óta több száz fával gyarapodott Paks zöldfelülete az Önzetlenül Környezetünkért, Otthonunkért (ÖKO) Munkacsoport Alapítvány életfa programjának révén, 2022-ben pedig újabb negyvenöttel. A szervezet életfa akciójának lényege, hogy facsemetét ajándékoznak az évente megjelenő felhívásukra jelentkező családoknak.

Egy régi magyar hagyományon alapul

Van egy régi magyar hagyomány, mely szerint, amikor kisbaba érkezett a családba, annak örömére fát ültettek. Ez a szokás és Lendvay Klári gyermekdala ihlették az Önzetlenül Környezetünkért, Otthonunkért (ÖKO) Munkacsoport Alapítvány „Ültess fát, életfát”, őrizd az oxigén forrását! akcióját, amelyet idén is meghirdettek. Felhívásukra negyvenöt család igényelt életfát, amit 2022. november 17-én adtak át.

Az életfával megajándékozott családok vállalják, hogy a facsemetét a saját életterükben ültetik el, és gondozzák, hogy a fa és a gyermek között szoros kapcsolat alakuljon ki. Aki társasházban lakik, a lakókörnyezetében ültetheti el a fát, illetve ha ott nem lehetséges, akkor az ürgemezei tó mellett erre kijelölt területen.

forrás: SzekszárdiHírek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

VárosFa Program - Paks

Következő cikk

Kecskemét város erdőkezeléseStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések